eSursa - Dictionar de sinonimeAntonime cunoscut

Care sunt antonimele pentru cunoscut?

Vezi mai jos ale cuvântului cunoscut”?
Antonim „a (se) cunoscut”!
CONSULTĂ DEX SINONIME
Antonime cunoscut
Dicționarul de antonime dă următoarele antonime ale cuvântului Cunoscut:
necunoscut
Sursa antonimelor: Dicționar de antonime
Definiție din
Dicționarul limbii romîne literare contemporane
CUNOSCÚT, -Ă, cunoscuți, -te, adjectiv

1. Care se cunoaște, care este știut, despre care cineva are o idee clară. Nu există și nici nu poate exista absolut nici o deosebire principială între fenomen și lucrul în sine. Nu există decît diferența dintre cele cunoscute și cele necunoscute încă. LENIN, matematică EMP. 107.
       • (Substantivat) A merge de la cunoscut la necunoscut.
♦ Care a mai fost văzut sau știut o dată, care poate fi ușor recunoscut. În ograda conacului dădu peste un flăcău care i se păru cunoscut. REBREANU, R. I 159. Nu cumva ți-i cunoscut ceva pe aici? Atunci ea... se uită mai cu băgare de samă și îndată cunoaște podul cel minunat din ceea lume, și palatul în care trăise ea cu Făt-Frumos. CREANGĂ, P. 95.

2. (Despre persoane) Care a legat cunoștință cu cineva, pe care cineva îl cunoaște, despre care se știe cine este. Doi oameni, cunoscuți unul cu altul, călătoreau odată, vara, pe un drum. CREANGĂ, A. 143.
       • (Substantivat) Eu prieten cu Scarlat Măinescu?... Cunoscut, da! Nu prieten. C. PETRESCU, Î. II 115. Eu îs cunoscut și prietin al soțului dumitale. SADOVEANU, B. 96.
       • Care se bucură de o anumită reputație (de obicei bună). vezi celebru, renumit. Eu sînt fecior vestitului Strîmbă- Lemne... El era un om foarte învățat și cunoscut pe verb reflexiv:emea lui. NEGRUZZI, S. I 245.