eSursa - Dictionar de sinonime



Antonime flux

Care sunt antonimele pentru flux?

Vezi mai jos ale cuvântului flux”?
Antonim „a (se) flux”!
CONSULTĂ DEX SINONIME
Antonime flux
Dicționarul de antonime dă următoarele antonime ale cuvântului Flux:
reflux




Sursa antonimelor: Dicționar de antonime




Definiție din
Dicționarul DEX explicativ al limbii române, ediția a II-a
FLUX, fluxuri, substantiv neutru

1. Fază de ridicare periodică a nivelului apei oceanelor sau a mărilor deschise, în cadrul fenomenului de maree, sub influența mișcării de rotație a Pământului și a atracției Lunii și a Soarelui.
♦ figurat Revărsare puternică, șuvoi; val1, năvală.
       • Flux verbal = afluență (precipitată), torent de cuvinte în vorbirea cuiva.

2. (fizică) Curent de particule.
       • Flux de căldură = energie termică transferată dintr-o suprafață dată în unitatea de timp. Flux luminos = cantitatea de lumină pe care o emite un izvor de lumină într-o unitate de timp. Flux electric = produsul dintre inducția electrică și aria suprafeței perpendiculare pe ea pe care o străbate. Flux magnetic = produsul dintre inducția magnetică și aria suprafeței perpendiculare pe ea pe care o străbate. Densitate de flux = fluxul raportat la unitatea de arie.

3. (În sintagmele) Flux tehnologic = circulația continuă a materiei prime, a semifabricatelor etc. în succesiunea operațiilor dintr-un proces tehnologic. Producție în flux = formă de organizare superioară a producției, în cadrul căreia produsele se obțin în condiții de adâncă divizare a procesului tehnologic. Flux de informație = raportul dintre cantitatea de informație și timpul în care ea este transmisă.

– Din limba franceza flux.