eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă arta chineză?

Care e arta chineză?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei " arta chineză":
artă dezvoltată în china, prezentând o arhitectură specifică pagode, temple cu o bogată decorație pictată, o sculptură în bronz, jad, fildeș, legată de cult, pictură pe mătase suluri, sau pe zidurile templelor etc
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare
Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Esti o femeie proasta si primitiva
Daca te iubesti cu un japonez, chinez sau sultan
E ceva mai bine"
Dragoste BATUTA-N cercuri poezie de Ion Milos

"
Ma iarta, domnul meu, daca mi-am uitat datoria de cicerone, lasandu-va un moment, pe doamna si pe d-ta, pentru a ma adresa chinezilor mei. V'o jur ca am facut-o numai dintr'o miscare interioara instantanea si nerezistibile de sincera admiratiune.
"
Cronica fantastica poezie de Ion Luca Caragiale
Definiție din
Micul dicționar academic, ediția a II-a
chinéz2, ă [Atestat: NEGRUZZI, S. I, 10 / Plural: i, (Mol) éji / Etimologie: China + ez cf it chinese] 1-2 substantiv masculin și feminin Persoană care face parte din populația de bază a Chinei sau este originară de acolo. 3 (Fig; dep) Necunoscător total al unei chestiuni Si: ignorant. 4 (Fam; îe) A se face sau (mai adesea) a (o) face pe ul A se preface că nu înțelege, că nu știe nimic, că habar n-are despre ce e vorba. 5-6 a Care aparține Chinei sau chinezilor2 (1-2) Si: chinezesc (1-2). 7-8 a Privitor la China sau la chinezi2 (1-2) Si: chinezesc (3-4). 9 sn (Lpl) Popor care trăiește în China.

10. Limba vorbită de chinezi2 (9).