eSursa - Dictionar de sinonime



Ce înseamnă corpi õși?

Care e corpi õși?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei " corpi õși":
formații din interiorul penisului care se umplu cu sânge în timpul erecției






Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Si dintr-odata simtii cu toate instinctele dezlantuite o prezenta. Catai in jos: la tulpina tu-farului o dihanie cu capul ridicat ne privea Apoi numaidecit alt lup se strecura linga el, tacut. Omul urma sa cheme prelung si tinguitor zarile, de unde primea raspunsuri tot mai lugubre, vaitaturi rasucite ca de viscol, recitative ragusite, haituri sugrumate in gitlejuri flaminde, asemeni tipetelor unei imense deznadejdi.
Curind tufanul fu impresurat de un haitic de cinci lupLasezati in cerc, stind in sezut ca la sfat, pe picioarele dindarat. Cu giturile incordate, cu'ocEii luciton^ei scheunau usor, printre dinti, cu gorgane si inflorituri, pe diferite glasuri si tonuri, fn bemoli si diezi, intretinindu-se cu omul care acum isi modula in ritmuri scurte, sincopate melopeea lui ca la o ananghie, de la gravul cavernos la catifelatul de flaut, si acutul infiorator al crimei; de jos se impleteau vocalizari salbatice cu taceri ginditoare.
Ce le spunea omul? Le povestea ceva? li certa? Le fagaduia? impartea prazi? Ca lupii, mereu cu gitlejurile in sus, isi schimbau intre ei locurile, se tirau pe burta, sareau in picioare, se porneau pe bocet, clantaneau din dinti, dantuind parca asa cum le buciuma stapinul. Cit a tinut reprezerfc, tatia aceasta ca de circ n-as putea spune. Eram mai mult decit zapacit si ametit..vStam hipnotizat. Incremenisem cu miinile inclestate pe o creanga si cu arma sloboda pe genunchi Nu simteam gerul, dar trebuia sa-mi fi patruns inghetul la oase, ca eram teapan ca un turtur; si m-am trezit La miscarea mea, pusca a pornit sa cada. Am vrut s-o prind, dar ma rasturnasem de pe maldarul unde intepenisem, si din citeva rostogoliri am ajuns jos la radacina copacului, in ocolul fiarelor, cari in aceeasi clipa toate se ridicara zbirlite"
In mijlocul lupilor poezie de Vasile Voiculescu

" Simte-n creieri o sageata ; glas inalta, monstruos
Printre risetu-i metalic se aude cavernos ;
Noaptea asta arde simtul, nobilime de "
Bachanala poezie de Virgil Gheorghiu
Definiție din
Dicționarul limbii romîne literare contemporane
CAVERNÓS, -OÁSĂ, cavernoși, -oase, adjectiv

1. (Rar, despre un teren) Care prezintă caverne, peșteri, scobituri. Munți cavernoși.

2. (Despre voce și sunete vocale sau instrumentale) Care are un timbru gros, înfundat, înăbușit (ca și cum ar veni dintr-o cavernă). Ce cauți aici singur? l-a întrebat inginerul cu o voce cavernoasă. BOGZA. Ț. 76.
       • (Adverbial) Glasul îi răsuna cavernos, ca dintr-o groapă. VLAHUȚĂ, N. 88.