eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă ; despre găini care are culoarea penajului caracterizată printr-un fond alb, cu penele din coadă și din vârful aripilor negre, cu cele de la gât lanțetele negre, mărginite cu albaneză substantivat, forme herminat?

Care e ; despre găini care are culoarea penajului caracterizată printr-un fond alb, cu penele din coadă și din vârful aripilor negre, cu cele de la gât lanțetele negre, mărginite cu albaneză substantivat, forme herminat?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "; despre găini care are culoarea penajului caracterizată printr-un fond alb, cu penele din coadă și din vârful aripilor negre, cu cele de la gât lanțetele negre, mărginite cu albaneză substantivat, forme herminat":
rasă de găini creată în românia și crescută pentru producția mixtă ouă și carne
Definiție din
Definiții ale altor cuvinte care nu există în alte dicționare
HERMINÁT, -Ă adjectiv (Zoot.; despre găini) Care are culoarea penajului caracterizată printr-un fond alb, cu penele din coadă și din vârful aripilor negre, cu cele de la gât (lanțetele) negre, mărginite cu albaneză
♦ (Substantivat, forme) Herminată de Bonțida = rasă de găini creată în România și crescută pentru producția mixtă (ouă și carne). (din limba franceza ) [Dicționar Enciclopedic, Ed. Enciclopedică, București 1999]