eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă film de animație?

Care e film de animație?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei " film de animație":
film constând dintr-o suită de desene animate
Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Aproposito de M. Sa, marele nostru suveran, aflu ca zilele trecute, tocmai in toiul entuziasmului natiunii, ar fi aparut un pamflet francez contra M. Sale, marele nostru suveran, cu un titlu cam asa: Francois-Joseph, roi de Roumanie, ori Charles I, vice-roi de Roumanie - nu mai tiu minte bine. Rogu-te, daca poti gasi un exemplar, trimite-mi-l cat se poate mai discret, in plic recomandat. Sunt foarte curios sa vaz aceasta infamie, care desigur porneste din cine stie ce oficina straina, inspirata de ura si de invidie fata cu colosalele si stralucitele progrese ale natiunii romane, pe toate terenurile vietii publice, sub inteleapta domnie de patruzeci de ani a lui Carol-cel-Mare. Tare as vrea sa vad pana unde poate merge miselia dusmanilor nostri, si sa combat, daca as avea destula verva, ca bun roman, aceasta scandaloasa turpitudine. Stii ca scriu destul de curatel frantuzeste si as gasi in Paris un ziar care sa-mi dea ospitalitate binevoitoare.
Aminteri, ce mai faceti voi cu politica? merge, ai? Cum v-au iesit intrunirile? Ati avut public destul? Ati luat si voi parte la Jubileum, cu toata mahnirea voastra de nedreptatea imprejurarilor? V-a primit si pe voi Regele la heritiseala? V-a poftit la vreun banchet? La Mosi, ati fost? Citesc in Universul ca e vorba de o animatie colosala anul acesta. Dar Expozitia? S-a deschis? Trebuie fie in Bucuresti lume peste lume Halal de M.M.L.L.! Grele tinereti au avut cu neastamparatii de romani, dar incai au ajuns la frumoase batraneti! Primirea care aflu ca li s-a facut joia trecuta la Mosi e ceva de pomenit, pe onoarea mea! Zice ca d. Paraschivescu a daruit principesei Elisabeta o papusa extraordinara, care canta Traiasca Regele! si Desteapta-te, Romane! si M. Sa Regele, cu cunoscutu-i zambet afabil, ar fi zis lui d. Paraschivescu ca ar trebui sa se buna un daxa famal foarde mare de babusi, ca sa se-ndemeieze aceasta industrie in tara; sa-ti fie dod babusi nationale!. Tare-mi pare rau ca nu mai pot avea copii mici!
Mai fa-ti, rogu-te, vreme din cand in cand si scrie-mi ceva mai pe larg; nu stii ce placere-mi fac in exilul meu randurile prietinesti - mai ales de la un asa deosebit prietin ca tine. Spune-i lui Delavrancea ca eu tot n-am ostenit sa astept scrisoarea-i promisa de atata vreme. Ce Dumnezeu! nu i-a mai trecut mania? Sa-mi raspunda macar scurt daca, mergand spre Paris - ma va ocoli -, lucru care m-ar mahni foarte."
Catre petre TH. missir poezie de Ion Luca Caragiale
Definiție din
Dicționarul de sinonime al limbii române
ANIMAȚIE s.

1. antren, însuflețire, vioiciune, (rar) vivacitate, (figurat) viață. (O petrecere plină de .)

2. agitație, colcăială, foială, foire, forfotă, forfoteală, frămîntare, furnicare, mișcare, mișuială, mișunare, roială, viermuială, viermuire, (regional) fojgăială, vînzoală, (familial) fîțîială, fîțîire, fîțîit, vînzoleală. (Pe străzi era o de nedescris.)