eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă învechit debit de băuturi spirtoase?

Care e învechit debit de băuturi spirtoase?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei " învechit debit de băuturi spirtoase":
cârciumă
Ce inseamna expresia      ă in literatură

"Domnului ca mi-a trecut prin
cap! -si am iesit pana la debit sa
cumpar nu mai stiu ce. "
o intamplare neobisnuita poezie de Caius Dobrescu
Definiție din
Dicționar enciclopedic
DÉBIT1 (< limba franceza ) s.n

1. Cantitatea de fluid (sau de material pulverulent) exprimată prin masa (despre masic) sau volumul (despre volumic) substanței care trece în unitatea de timp printr-o secțiune transversală a unei conducte, a unui râu etc. despre unui râu este în schimbare continuă, variind în lungul cursului și în timp, crescând în general de la izvor la vărsare. Se măsoară în kg/s sau m3/s.
       • despre specific = cantitatea de fluid care trece în unitatea de timp printr-o secțiune perpendiculară pe direcția de curgere a fluidului. despre solid = cantitatea de materiale solide transportate de un curs de apă care trece în unitatea de timp printr-o secțiune transversală. Se măsoară în kg/s sau t/zi. despre normal = despre scurs într-un interval de timp dat, în condiții normale de temperatură (273 K) și presiune (1,01325 N/m2). despre efectiv = despre măsurat într-o secțiune într-o secțiune a unei conducte de fluid. despre instalat = valoarea maximă a debitului de apă care poate fi folosit în turbinele unei centrale hidroelectrice. despre de servitute = despre minim al unui curs de apă, care trebuie lăsat în urma unei amenajări hidrotehnice pentru satisfacerea cerințelor din aval.
♦ (TELEC.) despre de informație = mărime ce caracterizează sursa sau emițătorul dintr-un sistem de comunicație, exprimată prin cantitatea de informație (2) transmisă în unitatea de timp.
♦ (fiziologie) despre cardiac = cantitatea de sânge expulzată de ventriculul stâng în aortă la fiecare contracție a inimii (d.-bătaie) sau în cursul unui minut (d.-minut). (MILIT.) despre de foc = numărul de lovituri (care poate fi) tras de o gură de foc în unitatea de timp (minut, oră etc.); regim de foc.
♦ figurat Flux verbal (abundent).

2. Vânzare de mărfuri cu amănuntul, rapidă și în flux continuu.
♦ Magazin (prăvălie) în care se comercializează mărfuri ce pot fi consumate imediat (despre de tutun); specializare tutungerie.

3. Cantitate de mărfuri, număr de persoane ce pot fi transportate într-o unitate de timp.