eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă muzică electronică?

Care e muzică electronică?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei " muzică electronică":
muzică cu ajutorul generatoarelor de sunete electronice
Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Pui cartela, apesi butonul si pe panoul de comanda
Al calculatorului electronic apar minuni dupa minuni
Lumea pusa in pentagrama nu discutii si slogane"
Tehnica poezie de Ion Milos

" am facut revelionul strangand in brate o bricheta imensa, m-am ridicat in aer cu ea, am iesit pe fereastra si am survolat orasul lipit de nichelul rece pana ce stelele ne-au daramat pe sinele de tramvai si o stropitoare ne-a tarat la canal pentru tine
am fost destept pentru tine, am scris carti pentru tine, mi-am luat raiati si ceas electronic si lantug pentru tine
ti-am fost predestinat, ti-au facut vaccine contra mea si totusi te-am populat ca un spirochet, ca o tenie, inmultindu-ma exorbitant pentru tine, mancand sangele tau, glicerina ta, seva ta, hrana ta, grasimea ta si te-am lasat suprareala si macra si nostalgica pentru tine"
Femeie, femeie, femeie poezie de Mircea Cartarescu
Definiție din
Dicționar enciclopedic
ELECTRÓNIC, -Ă (< limba franceza {i}) adjectiv Care aparține electronilor sau electronicii, privitor la electroni sau la electronică, bazat pe electroni sau pe electronică.
       • Circuit e. = circuit electric care conține elemente neliniare de circuit (ex. tuburi electronice, dispozitive semiconductoare).
       • Nor e. = zonă de distribuție probabilistică a electronului în anumite domenii ale spațiului înconjurător nucleului atomic.
       • Muzică e. = denumire dată, în general, muzicilor ce utilizează pentru compunerea, realizarea și executarea lor aparate electronice (instrumente, magnetofoane, sintetizatoare, calculatoare etc.); în sens restrâns, se referă la muzica ce utilizează în exclusivitate sunete realizate prin sinteză, înregistrate și combinate pe bandă magnetică, excluzând orice sursă de sunet tradițională. Reprezentanți: K. Stockhausen, H. Eimert, G.M. Koenig ș.a.