eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă pensiune turistică?

Care e pensiune turistică?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei " pensiune turistică":
unitate de cazare a turiștilor în general de dimensiuni mici, care asigură și servirea mesei de obicei pentru turismul de weekend sau de sejur, amplasată în locuințe particulare sau în clădiri special amenajate
Ce inseamna expresia      ă in literatură

" o cale ferata pe unde nu mai vin trenuri
o pensiune din care au plecat ferestrele
"
Omul profilat pe cer poezie de Ion Caraion
Definiție din
DEX ONLINE - Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)
PENSIÚNE, pensiuni, substantiv feminin

1. Întreținere constând din locuință și masă (sau numai din masă) pe care cineva o primește (într-o casă particulară) în schimbul unei sume de bani dinainte stabilite; specializare găzduirea elevilor într-un pension.
♦ prin extensie (concretizat) Sumă de bani care se plătește cuiva care acordă găzduire completă sau numai masă; specializare sumă de bani care se plătea într-un pension pentru întreținerea unui elev.

2. (concretizat) Casă, restaurant în care se oferă cuiva, în schimbul unei sume de bani, găzduire completă sau numai masă.
♦ Pensiune turistică = unitate de cazare a turiștilor în general de dimensiuni mici, care asigură și servirea mesei (de obicei pentru turismul de weekend sau de sejur), amplasată în locuințe particulare sau în clădiri special amenajate. [ pronunție: -si-u-]

– Din limba franceza pension.