eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă specimen de semnătură?

Care e specimen de semnătură?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei " specimen de semnătură":
modul cum semnează o persoană
Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Salta de bucurie, fericita cetate Pitesti, si nu fi geloasa de loc de celebritatea Bucurestilor!! caci daca cetatea-capitala se glorifica de versurile lui Christorian, tu te vei inalta cu proza unui alt geniu pot zice d-aceeasi forta, insa de un alt genere.
Geniul din Pitesti este sumbru, nervos, concis, sententios, muscator, rautacios. El nu scrie in carti sau in foi periodice; el scrie in foi volante. Voiti un specimen din scrierile lui nemuritoare, domnilor? Da? Ei bine, vi-l dau, cu conditiunea ca doamnele sa nu se supere, imi promiteti, doamnelor, ca, orice s-ar zice despre domniele-voastre, veti f* asa de bune si nu va veti supara? Primiti? Atunci primesc si eu, insa pentru respectul ce se datoreaza geniului, reproduc scrierea cu inovatiunile de ortografie si punctuare ce autorul voieste a introduce in literatura; cautati de va obicinuiti cu dansele, caci poate, pe venitor, va voi face placerea a va mai da si alte productiuni d-ale geniului din Pitesti. Iata d-asta data acea despre care am vorbit:
Aceasta pernicioasa si ridicula coaffura diforma cele mai simpatice si gracioase mine feminene june, representandu-le cu cate 2 capete la un loc ca emblema cesaro-regala."
Voiti cronica LITERARA? poezie de Ion Luca Caragiale

"
Edificiul de colo, pe usa caruia se vad incrucisate doua cotoare de lemn de banan - emblema ce reprezinta libertatea 'n alegeri - este asa numita de Chinezi Muma Tutulor. Cata gingasie in nume chiar. Sunt foarte picanti Chinezii intr'ale lor. Priviti d'incoace, pe poarta, aceasta imagine alegorica: Plin de sudoare si despoiat, un chinez, condamnat la un supliciu analog cu al fetelor lui Danaus, arunca cu o lopata colosale catatimi enorme de aur in gura mereu deschisa a unui monstru etern flamand. Lugubra fantazia !Ati crede ca aceasta poarta este intrarea infernului, d'asupra careia geniul cel rau, asa, de gust, a pus sa se zugraveasca un specimen de modul cu care cineva petrece in regatul lui; ei bine, nicidecum: aci, am onoarea a va spune, este casa numita Punga-publica; Mandarinul cel mai mare peste asta punga este Pungaciul, titlu dat prin simpla derivatiune etimologica.
"
Cronica fantastica poezie de Ion Luca Caragiale
Definiție din
Dicționarul limbii romîne literare contemporane
SPECIMÉN, specimene, substantiv neutru Exemplar, model sau exemplu care ilustrează un gen, o specie (uneori, mai ales cînd e vorba de oameni, o specie rea, necorespunzătoare). [Bătrînul] apărea, adus ca un specimen rar de longevitate, și la toate întrebările... zîmbea cu bietul lui surîs senil. ANGHEL, PR. 62. Posesorul colecției mi-a mulțumit; dar, deși l-a primit, n-a rămas, cum m-așteptam, destul de încîntat de specimenul meu. CARAGIALE, substantiv neutru 144. Un model de o moară din nou inventată de un romîn și alte specimene de instrumente arătorii. ODOBESCU, S. I 480.

– Accentuat și: specímen.