eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă altern, -ă, alterni, -e, adjectiv numai în expresie unghiuri alterne interne?

Care e altern, -ă, alterni, -e, adjectiv numai în expresie unghiuri alterne interne?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "altern, -ă, alterni, -e, adjectiv numai în expresie unghiuri alterne interne":
fiecare dintre cele două perechi de unghiuri formate în interiorul a două drepte paralele tăiate de o secantă, de o parte și de alta a acesteia secanta și cîte una din drepte formînd laturile lor
Definiție din
Dicționarul limbii romîne literare contemporane
ALTÉRN, -Ă, alterni, -e, adjectiv (Numai în expresie) Unghiuri alterne interne = fiecare dintre cele două perechi de unghiuri formate în interiorul a două drepte paralele tăiate de o secantă, de o parte și de alta a acesteia (secanta și cîte una din drepte formînd laturile lor). Unghiuri alterne externe = fiecare dintre cele două perechi de unghiuri formate în afara a două drepte paralele tăiate de o secantă, de o parte și de alta a acesteia (secanta și cîte una din drepte formînd laturile lor). Frunze (sau flori) alterne = frunze (sau flori) așezate de o parte și de alta a tulpinii sau a ramurilor, la niveluri diferite. Sistem altern = sistem de agricultură care se bazează pe alternarea culturilor pe unul și același teren.