eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă care accentuează, explică sau completează un industria textilă ilustrație muzicală?

Care e care accentuează, explică sau completează un industria textilă ilustrație muzicală?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "care accentuează, explică sau completează un industria textilă ilustrație muzicală":
însoțire a unei lecții, a unui curs de fragmente muzicale; fond muzical care însoțește o reprezentație teatrală, o evocare literară etc
Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Situatia lui politica nu e inca bine definita pentru un moment. Nu se stie ce va ajunge Take lonescu. Oricum ar fi, acest deputat al Craiovei e pentru parlamentul roman o adevarata podoaba.
Omul superior care scria aceste randuri, care el insusi e o ilustratie a vremii noastre, nu s-a amagit. Gh. Panu1 a prevazut bine viitorul tanarului deputat din Craiova. Acest tanar si-a facut el insusi o situatie deosebita, care nu se poate confunda in gramada, ci trebuie distinsa; azi se impune ca o personalitate politica de cea mai inalta marca. Toti aceia cari fac politica serioasa in tara aceasta sunt legati sa-l puna in randul intai, sau al amicilor, sau al adversarilor; sa se rezeme pe dansul cu incredere, sau sa se teama de el.
Amicitia lui Alexandru Lahovari2 a fost pentru d. Take lonescu un mare noroc."
Take ionescu poezie de Ion Luca Caragiale

"
intr-o ilustratie veche - indepartata torta nestinsa,
am cintat pe malul "
Ultimul de la 1200 poezie de Constant Tonegaru
Definiție din
DEX ONLINE - Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)
ILUSTRÁȚIE, ilustrații, substantiv feminin

1. Imagine desenată sau fotografiată destinată să explice sau să completeze un industria textilă
       • Ilustrație de carte = gen al graficii prin care se prezintă tipuri sau momente esențiale ale unui text literar, având, uneori, și rol ornamental.

2. (În sintagma) Ilustrație muzicală = a) acompaniament, fond muzical sau efecte sonore care însoțesc un film mut, un spectacol de teatru, o evocare literară etc.; b) (la plural ) fragmente sau bucăți muzicale executate ca exemplificări la o expunere de specialitate. [Variante: ilustrațiúne substantiv feminin]

– Din limba franceza illustration, latina illustratio.