eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă cromozomială?

Care e cromozomială?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "cromozomială":
transmitere a informației genetice cantonată în cromozomi
Ce inseamna expresia      ă in literatură

" - Tot nu s-au lasat pina nu s-au razbunat pe unul din noi, spuse cu glas schimbat poetul, sculindu-se de plecare. Si bietul Kivu a cazut victima in locul meu.
As Nu! Era o ereditate incarcata, vru sa lamureasca doctorul. Dar privind chipurile noastre alterate ca de o spaima, se opri.
in spatele nostru, un nor negru, cu gitlej rosu, ca o scorpie, se zamislise din senin si venea spre noi, inghitind cerul."
Iubire magica poezie de Vasile Voiculescu
Definiție din
Dicționar enciclopedic
EREDITÁTE (< limba franceza , latina) substantiv feminin

1. Însușire fundamentală a materiei vii de a transmite de la o generație la alta factorii genetici (genele).
       • E. celulară = transmitere a informației genetice existente în structurile DNA celulare. E. citoplasmatică = transmitere a informației genetice existente în formațiuni specifice extranucleare, ce nu se supune legilor mendeleene. E. controlată de sex = transmitere diferită a informației genetice. la cele două sexe. E. cromozomială = transmitere a informației genetice cantonată în cromozomi. E. extracromozomială = transmitere a informației genetice implicate în sterilitatea masculină.

2. Proprietate a stării unui material sau a unui fenomen de a depinde atât de acțiunile momentane, cât și de mulțimea stărilor succesive anterioare.

3. (Dr.) Moștenire; avere succesorală.