eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă economic?

Care e economic?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "economic":
regres al activității economice, manifestat prin diminuarea producției și a comerțului, pierderea locului ocupat într-o anumită perioadă într-un ansamblu economic dat, la nivel micro- sau macroeconomic, ca urmare a crizelor economice, calami


Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Culorile se sting si-n parul tau;
Intra-n declin si ele si migreaza Ca lupii trec parerile de rau
Prin amintiri. "
Toamna poezie de Lucian Valea

" Eu nu sunt nici specialist in pedagogie, nici barbat politic; prin urmare cel mult mi-ar fi permis a spune, in prefata ce-mi faci onoarea a-mi cere, ca admir opera, fiindca autorul respecta gramatica elementara; asta cred ca as putea-o face fara primejdie din partea ilustratiunilor politice si nici din a pedagogilor; dar atata, intelegi d-ta ca si mine, ca n-ar fi de ajuns pentru publicul cititor. Asadar, cartea d-tale, careia-i trebuieste, ca tutulor cartilor, si noroc pe langa valoarea ce i-o cunosc, are nevoie de o prefata semnata de un pedagog absolut, sau, si mai sigur noroc, de un barbat politic - ori n-are nevoie deloc de prefata - si poate asta ar fi mult mai frumos decat orice.
Nu! in interesul d-tale mai mult decat in al meu, trebuie sa declin onoarea ce atat de gratios imi propui, si, tocmai pentru asta te rog sa ma consideri ca pe unul dintre cei mai buni si mai devotati prieteni ai d-tale.
"
Catre I. duscian poezie de Ion Luca Caragiale
Definiție din
Dicționar enciclopedic
DECLÍN (< limba franceza ) substantiv neutru

1. Coborâre a unui astru spre apus; asfințit, scăpătat.
♦ figurat Decădere (a unei ființe, a unui popor, a unei civilizații etc.); decadență.
       • despre economic = regres al activității economice, manifestat prin diminuarea producției și a comerțului, pierderea locului ocupat într-o anumită perioadă într-un ansamblu economic dat, la nivel micro- sau macroeconomic, ca urmare a crizelor economice, calamităților naturale, confruntărilor sociale, politice sau militare pe plan național sau internațional.
       • Balanță în despre = balanță în care fiecare plată produce o diminuare a conturilor.

2. (medicina) Stare sau perioadă a unei boli în care simptomele clinice scad gradat în intensitate.
♦ Perioadă a vieții caracterizate de regresiunea generală a funcțiilor organismului și care marchează începutul senescenței.Alte expresii ale limbii române


dex-app