eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă energetic?

Care e energetic?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "energetic":
calcul referitor la sursele, repartiția și consumul de energie
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare
Definiție din
Dicționar enciclopedic
BILÁNȚ (< germană) substantiv neutru

1. Reflectarea sintetizată a rezultatului unei activități pe o anumită perioadă.

2. (economie) Inventarul a tot ceea ce posedă (activul) și a tot ceea ce datorează (pasivul) o întreprindere. Se stabilește anual sub forma unui document contabil.
♦ B. de tezaur = b. ce se întocmește pe o perioadă scurtă dînd unei întreprinderi posibilitatea să se împrumute pe un termen scurt apelînd la piața financiară.

3. (contabilitate) Document care reflectă sintetic, în expresie valorică, în activ mijloacele economice după componența lor materială, iar în pasiv aceleași mijloace după sursele lor în cadrul unei unități economice, administrative etc.

4. (tehnic) B. energetic = calcul referitor la sursele, repartiția și consumul de energie. B. de materiale = relație de egalitate între suma cantităților de materiale intrate în proces tehnologic sau într-o instalație și suma cantităților de produse rezultate, inclusiv pierderile care au loc în timpul prelucrării.

5. (georgrafic) Termen indicînd o sumă, o diferență sau un inventar de factori într-o anumită situație.
♦ B. Hidrologic = raportul dintre cantitatea de apă căzută pe o suprafață într-o unitate de timp și diferitele forme de transfer ale acestei ape (inflitrare, scurgere, evaporare).
♦ B. radiativ = diferența dintre radiația absorbită și cea cedată de un cm2 al suprafeței terestre într-o anumită perioadă de timp.