eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă fizică?

Care e fizică?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "fizică":
reprezentare a informației pe un suport cartelă perforată, linie tipărită, bloc de memorie externă


Ce inseamna expresia      ă in literatură

"
Toate acestea s'au facut cu consimtamantul Adunarilor, si acolo unde ministrii nostri, in cele interne sau in cele externe, veneau cu fapte implinite, Camerele, pe langa supusa inregistrare a acelor fapte emiteau tot d'odata si biluri de incredere sau de indemnitate.
"
Criza de cabinet poezie de Ion Luca Caragiale
Definiție din
Dicționar enciclopedic
ÎNREGISTRÁRE (< înregistra) substantiv feminin

1. Acțiunea de a înregistra și rezultatul ei.

2. Trasarea automată pe un suport, sub acțiunea unui dispozitiv de măsurare a curbei care reprezintă variația unei mărimi în funcție de timp sau de o altă mărime care este o funcție de timp.

3. Fixarea pe un suport (discuri de gramofon, benzi magnetice, pelicule fotosensibile etc.) a valorilor succesive ale unor semnale purtătoare de informație în vederea păstrării lor un timp nedeterminat și a redării lor ulterioare.

4. (informatică) Parte componentă a unui fișier reprezentând o grupare de date ce poate fi tratată ca o unitate din punct de vedere al adresării sau prelucrării datelor; articol (3).
       • Î. logică = unitate de informație cuprinsă într-un fișier, menținută temporar în memorie în vederea prelucrării. Î. fizică = reprezentare a informației pe un suport (cartelă perforată, linie tipărită, bloc de memorie externă).