eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă soia < limba franceza , germană substantiv feminin plantă anuală din familia leguminoaselor, originară din china și japonia, cu frunze trifoliate, mari, păroase glycine hispida?

Care e soia < limba franceza , germană substantiv feminin plantă anuală din familia leguminoaselor, originară din china și japonia, cu frunze trifoliate, mari, păroase glycine hispida?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "soia < limba franceza , germană substantiv feminin plantă anuală din familia leguminoaselor, originară din china și japonia, cu frunze trifoliate, mari, păroase glycine hispida":
max
Definiție din
Dicționar enciclopedic
SÓIA (< limba franceza , germană) substantiv feminin Plantă anuală din familia leguminoaselor, originară din China și Japonia, cu frunze trifoliate, mari, păroase (Glycine hispida = max). Păstaie ușor curbată, păroasă, galbenă, cu 2-4 boabe care conțin 34-39% protide, 19-20% substanțe grase și cantități importante de vitamine. În prezent cultivată pe tot Globul. Are multiple întrebuințări ca plantă furajeră sau în industrie alimentație (ulei, făinuri, preparate care înlocuiesc carnea în alimentație etc.); din uleiul de substantiv se prepară lecitina. Boabele de substantiv sunr un aliment complet, ușor digerabil, energetic, remineralizant. Recomandată în regimul diabeticilor, iar uleiul de substantiv pentru reducerea colesterolului. Cultivată în China de peste cinci mii de ani, în Europa din 1739, în România din 1876.