eSursa - Dictionar de sinonimeDiminutiv cabinet

Care sunt diminutivele pentru cabinet?

Vezi mai jos cabinet”?
Cuvinte cu inţeles micşorat cabinet”!
CONSULTĂ DEX SINONIME
Diminutive pentru cabinet
Diminutive CABINET:
cabinetel, cabinetaș, cabinetuleț, cabinetuț, cabinetuș,Sursa diminutivelor: diverse dicţionareIn limba română diminutivele se formează de la substantive, adjective și, foarte rar de la adverbe și pronume.
Diminutivele se formează în general prin derivare în general cu sufixe
(– el, –uță, –uț, -uș, -uc, -ior, -aș, –ică, -iță, -ușă, –ioară)
Scopul unui diminutiv este in general sa exprime micirea sau micșorarea sau atenuarea.
Definiție din
Micul dicționar academic, ediția a II-a
cabinét sn [Atestat: GOLESCU, î. 27 / V: (înv) ga Plural: e, (înv) uri / Etimologie: franceza cabinet] 1 Încăpere dintr-o (locuință sau) dintr-o instituție, folosită pentru exercitarea unei profesiuni Si: birou. 2 Birou al unei persoane cu muncă de răspundere. 3 (Îs) Șef (sau director) de Funcționar însărcinat cu pregătirea lucrărilor unui conducător de mare instituție. 4 (Îas) Funcție a șefului de cabinet (3). 5 (Îs) Lucrări de Lucrări auxiliare, de secretariat. 6-7 (În unele țări; îs) de instrucție (Personal dintr-un) birou pentru cercetarea și trierea probelor de acuzare, conduse de un judecător de instrucție. 8 Încăpere în care sunt expuse obiecte de muzeu, de studiu etc. 9-10 (Cu determinări care arată felul) (Personal dintr-o) secție sau dintr-un serviciu în întreprinderi, instituții de învățământ etc., destinate unor studii și consultări de specialitate. 11 (În unele țări) Organ de stat care execută puterea executivă Si: guvern. 12 Membri ai unui cabinet (11) Si: guvern. 13 Sediu al unui cabinet (11) Si: guvern. 14 Mobilă de dimensiuni mici, cu sertare, pentru păstrarea obiectelor de preț.

Alte cuvinte la care se pot forma diminutive


Eşti tare la limba română?

Ce înseamnă expresia: Nucleinic, nucleinici, adjectiv în sintagma acid nucleinic?

Apasă click pe răspunsul corect.
corectgreşit
biserică în care oficiază un colegiu de canonici
artă dezvoltată în mesopotamia, caracterizată, în arhitectură, prin zigurate, prin pereți decorați cu ceramică smălțuită policrom, cu picturi murale și cu basoreliefuri, iar în sculptură prin admirabile statui, portrete, tauri înaripa
acid nucleic
despre femeile cu copii mici a alăpta, a da să sugă
VEZI RĂSPUNSUL CORECT

Știi care e înțelesul următoarelor expresii?


dex-app