eSursa - Dictionar de sinonimeDiminutiv rata

Care sunt diminutivele pentru rata?

Vezi mai jos rata”?
Cuvinte cu inţeles micşorat rata”!
CONSULTĂ DEX SINONIME
Diminutive pentru rață
Diminutive rață:
rățișoară, rățucă; pui de rață, boboc, răţuşcă, rață mică, pui de rață,Sursa diminutivelor: diverse dicţionareIn limba română diminutivele se formează de la substantive, adjective și, foarte rar de la adverbe și pronume.
Diminutivele se formează în general prin derivare în general cu sufixe
(– el, –uță, –uț, -uș, -uc, -ior, -aș, –ică, -iță, -ușă, –ioară)
Scopul unui diminutiv este in general sa exprime micirea sau micșorarea sau atenuarea.
Definiție din
Dicționar enciclopedic
RÁȚĂ (cuvânt autohton) substantiv feminin Pasăre înotătoare din ordinul anseriformelor, cu cioc lățit, cu trunchi scurt și îndesat și picioare deplasate spre partea posterioară a trunchiului. Masculul are de obicei penajul mai viu colorat. Există numeroase specii, majoritatea fiind migratoare. Se disting rațe de suprafață, din familia Anatine, care se hrănesc prin agitarea apei și bascularea corpului pentru a căuta hrana în apă, fără a se scufunda cu totul (ex. rața sălbatică mare, rața mică, rața lingurar) și rațe scufundătoare, subfamilia Aythyine, care se scufundă și înoată sub apă (ex. rața sunătoare).
       • R. sălbatică mare = strămoșul celor mai multe rase de rațe domestice (Anas platyrhynchos). R.-lingurar = rață cu ciocul lung, lățit la capăt ca o lingură (Anas clypeata); cuibărește rar în România, mai ales în Delta Dunării. R. mandarin (Aix galericulata), originară din China; masculul prezintă un colorit foarte original. R. sunătoare (Bucephala changula), răspândită în pădurile din nordul Eurasiei.

Alte cuvinte la care se pot forma diminutive


Eşti tare la limba română?

Ce înseamnă expresia: Picric adjectiv în sintagma acid picric?

Apasă click pe răspunsul corect.
corectgreşit
polip 2
peniță specială cu vârful lat, folosită pentru acest gen de scriere
acid corosiv și toxic, sub formă de cristale galbene, fără miros și cu gust amar, folosit ca exploziv, la prepararea unor substanțe colorante etc
de tot felul; comun, mediocru, improvizat
VEZI RĂSPUNSUL CORECT

Știi care e înțelesul următoarelor expresii?


dex-app