eSursa - Dictionar de sinonimeAntonime discontinuitate

Care sunt antonimele pentru discontinuitate?

Vezi mai jos ale cuvântului discontinuitate”?
Antonim „a (se) discontinuitate”!
CONSULTĂ DEX SINONIME
Antonime discontinuitate
Dicționarul de antonime dă următoarele antonime ale cuvântului Discontinuitate:
continuitate
Sursa antonimelor: Dicționar de antonime
Definiție din
Dicționar enciclopedic
DISCONTINUITÁTE (< limba franceza ) substantiv feminin Lipsă de continuitate.; intermitență.
♦ (geologie) Suprafață din interiorul Pământului evidențiată prin variațiile bruște ale vitezei și modului de propagare a undelor seismice longitudinale și transversale. Principalele discontinuități sunt (după numele celor care le-au stabilit): Conrad (între pătura de granit și cea de bazalt), Mohorovicić (între scoarța terestră și manta, la adâncimea de 35-60 km sub continente și de 6-10 km sub oceane), Gutenberg-Wichert (separă mantaua de nucleu, la adâncimea de 2.900 km și absoarbe undele seismice transversale), Lehman (separă nucleul extern de de nucleul intern al Pământului, la adâncimea de 5.120 km).
♦ (matematică, fizică) Variație bruscă, în salturi, a valorii unei mărimi; trecere de la o valoare la alta fără parcurgerea valorilor intermediare.
       • despre de speța întâia (a unei funcții într-un punct) = despre la care, în punctul considerat, limitele laterale ale funcției există și sunt diferite.
       • despre de speța a doua = d., la care, în punctul considerat, cel puțin una dintre cele două limite laterale nu există.