eSursa - Dictionar de sinonimeAntonime recunoastere

Care sunt antonimele pentru recunoastere?

Vezi mai jos ale cuvântului recunoastere”?
Antonim „a (se) recunoastere”!
CONSULTĂ DEX SINONIME
Antonime recunoaștere
Dicționarul de antonime dă următoarele antonime ale cuvântului Recunoaștere:
nerecunoaștere
Sursa antonimelor: Dicționar de antonime
Definiție din
Dicționar enciclopedic
RECUNOÁȘTERE (< recunoaște) substantiv feminin

1. Acțiunea de a recunoaște și rezultatul ei.

2. (psihologie) Proces al memoriei prin care ne dăm seama, în prezența unui obiect perceput anterior, că el a mai fost cunoscut de noi în trecut; identificare, după anumite trăsături caracteristice, a unui lucru, a unei persoane etc. care nu au fost cunoscute dinainte.
       • Semn de r. = trăsătură distinctivă după care se recunoaște, se identifică o ființă sau un lucru.

3. (Dr.) Acceptarea, expresă sau tacită, de către un stat, a unei situații juridice nou create pe plan internațional (ex. apariția unui nou stat situație de independență dobândită de o națiune, venirea la putere a unui guvern nou, calitatea de beligerant a unui stat etc.).

4. (Dr.) Act prin care un copil nou născut în afară căsătoriei dobândește, pe temeiul manifestării de voință a părintelui (r. voluntară) sau al unei hotărâri judecătorești (r. forțată), o condiție juridică asemănătoare a celei a copilului născut din căsătorie.

5. (MILIT.) Activitate desfășurată în teren în scopul precizării hotărârii de luptă (r. comandantului) sau în scopul aflării posibilităților de deplasare (r. itinerarului).

6. (contabilitate) Procesul de încorporare în bilanț sau în contul de profit și pierdere a unui element care îndeplinește următoarele criterii: a) este probabil ca orice beneficiu economic viitor asociat să intre sau să iasă în sau din întreprindere; și b) elementul are o valoare sau un cost, care pot fi evaluate în mod credibil.