eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă productivitatea muncii?

Care e productivitatea muncii?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei " productivitatea muncii":
producția 2 pe unitatea de timp; cantitatea de produse realizate de un muncitor sau de un grup de muncitori într-o unitate de timp determinată oră, zi, lună etc
Ce inseamna expresia      ă in literatură

" In conditiile in care s-a deschis stagiunea aceasta, este aproape peste putinta cuiva; dupa parerea mea, sa faca o critica teatrala amanuntita. in cinci seri am avut: o opera italiana, o tragedie englezeasca tradusa din frantuzeste, dupa mai multe texte, cam in romaneste, o piesa-antichitate - cum ar zice elegantul Gion1 in stilul lui tigheluit - si o opera bufa frantuzeasca
E cea mai prodigioasa productivitate ce o poate da un teatru, cu atat mai prodigioasa cu cat toate patru productiile acestea s-au bucurat de un succes nemaipomenit.
Patru succese nemaipomenite la Bucuresti insemneaza ceva! Publicul nostru este, poate, cel mai cunoscator de pe continent. Nu stiu cum se face, dar in orice seara ma pot prinde ca de la galerie pana la orchestra nu gasesti un gagauta macar, unul singur, care sa aplaude fara sa priceapa, sau care sa ia de bani buni cine stie ce specula sarlataneasca si grosolana a sentimentelor de patriotism si nationalism in arta. Nu, nici un gagauta: toti, de orice sex si de orice varsta, au o educatie artistica hiperrafinata, si nu pot plati nerozeste, oricat ar fi eticheta de nationala, o marfa de contrabanda artistica."
Cronica teatrala [I] poezie de Ion Luca Caragiale
Definiție din
Dicționarul limbii romîne literare contemporane
PRODUCTIVITÁTE substantiv feminin Însușirea de a fi productiv; capacitate de a produce mult, randament. O deosebită însemnătate au de asemenea și măsurile privind lărgirea suprafețelor însămînțate și sporirea productivității la hectar a plantelor furajere. SCÎNTEIA, 1954, nr. 2860.
♦ Productivitatea muncii = producția (2) pe unitatea de timp; cantitatea de produse realizate de un muncitor sau de un grup de muncitori într-o unitate de timp determinată (oră, zi, lună etc.). Productivitatea muncii se determină prin raportul dintre volumul producției realizate de un muncitor sau un grup de muncitori și cheltuiala de timp de muncă întrebuințată în medie pentru a realiza acea producție. LUPTA DE CLASĂ, 1952, nr. 4, 63.