eSursa - Dictionar de sinonime



Ce înseamnă A face pe englezul sau a se face englez, a fi englez ?

Care e A face pe englezul sau a se face englez, a fi englez ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "A face pe englezul sau a se face englez, a fi englez ":
A se face că nu înțelege

Expresia în context:
- Nu mai face pe englezul că nu e cazul!




Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare
Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Ma rog, ce paguba, ce indignitate poate fi pentru o natiune daca n-are deosebite apucaturi pentru unele arte! Bunioara, ce pagubeste ca forta si ca onoare formidabila natiune britanica din cauza ca n-are aptitudini pentru muzica precum au natiunile italiana si germana? Ce rusine ar fi pentru moscovitii nenumarati sa n-aiba niciodata o epoca de pictura cum au avut-o putinteii flamanzi?
Sa ne-ntelegem bine. Nu e vorba, fireste, sa sustinem ca niciodata vreun englez n-are sa fie mare muzic, ca vreun rus n-are sa fie pictor vestit. Intamplator, in mijlocul unei natiuni foarte putin inzestrate pentru o anume arta, se pot gasi indivizi cari sa aiba un deosebit talent tocmai pentru aceea. intamplarea! E ceva analog cu ce mi s-a intamplat mie sa vaz intr-o vara la tara. In fiecare zi, un prieten tragea cu ploaie intr-un gard unde se adunau mii si sute de vrabii; vrabiile zburau cat colo si iar se-ntorceau la loc. Iar tragea, iar nimic, si vrabiile iar veneau in bataie. A tras cu amandoua tevile deodata: acelasi rezultat. Dar in sfarsit, o data, cine stie cum, o vrabie a picat ranita de moarte. intamplare! Sa tragi cu pusca o vara intreaga pentru o vrabie! se poate numi asta treaba de vanator?
Noi, romanii, de exemplu, suntem o natiune plina de excelente calitati. Cei din Ardeal muncesc bine; cei de pe Olt negustoresc bine; cei de pe Siret si Prut fac politica bine; cei din susul Ialomitei, de pe la Targoviste, vorbesc bine - gura vestita! - cei de pe Ialomita de jos calaresc minunat: e greu sa-i ajungi - au si loc larg de alergatura. Fiecare regiune are deosebita aplecare; si dupa loc, deosebite apucaturi s-au dezvoltat. in genere, romanii sunt bravi si sobri, rabdatori si cuminti; pricep usor; sunt spirituali si vorbesc o limba foarte colorata si eleganta."
Cronica [I] poezie de Ion Luca Caragiale

"
- Domnule, esti un imoral ! Dar Englezul linistit i-a raspuns pe englezeste:
"
Intre Stan si Bran poezie de Ion Luca Caragiale
Definiție din
Micul dicționar academic, ediția a II-a
englez, ă [Atestat: LEG. COND. 138/11 / S și: engles / V: inglez substantiv masculin și feminin (Plural: ingleji) / Plural: i, e / Etimologie: it inglese, ngr ένγλεζος] 1-2 substantiv masculin și feminin (Rar la f) Persoană care face parte din populația de bază a Angliei sau este originară de acolo. 3 substantiv masculin plural Popor care trăiește în Anglia. 4 substantiv masculin (Îe) A face pe ul sau a se face , a fi A se face că nu înțelege. 5-6 a Care aparține Angliei sau englezilor. 7-8 a Propriu Angliei sau englezilor. 9-10 a Referitor la Anglia sau la englezi. 11-12 a De Anglia sau de englezi ...