eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă A lupta sub drapelul cuiva ?

Care e A lupta sub drapelul cuiva ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "A lupta sub drapelul cuiva ":
A lupta sau a milita pentru cineva sau pentru ceva

Expresia în context:
O mare parte a Ediției Speciale de 1 Decembrie a fost dedicată celor care luptă sub drapelul românesc în teatrele de operații din zonele de conflict, adevărați eroi, care pun datoria față de patrie mai presus de propria viață. (www.tvr.ro)
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare


Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Ca supta-asa de foame si de boala,
Ca un drapel de-nfricosata lupta,
Pe cand era bataia mea fierbinte,"
Cantecul camasii poezie de Octavian Goga

"
Ei ! m-am invrednicit asta seara s-auz in sfarsit, dela valorosii cuvantatori cari m-au precedat, confirmarea intelesului ce aveam eu despre arta politicei. Cu atat mai imbarbatat a trebuit sa fiu, cu cat am vazut ca si aceste bine inspirate si deplin autorizate glasuri au tinut sa afirme cum ca energia cea mai inalta a unei natiuni ii este propria gandire, a carei cea mai puternica manifestare nu poate fi decat literatura nationala. Ce bine ca in sfarsit am auzit acestea afirmate aci, in o solemna profesie de credinta, de catre barbati meniti a conduce destinele patriei noastre, barbati cari fac fala partidului conservator ! Si cat este de sincera aceasta sanatoasa credinta a tineretului conservator, o simt eu in deosebi, vazand, plin de emotiune, magulitoarea primire ce mi-o faceti mie, prea magulitoare fireste potrivit cu infima mea activitate literara si cu slabele mele merite. De sigur dv. faceti nu pentru mine anume, ci pentru literatura nationala un caz de consideratiune Ma primiti cu asa buna vointa in sanul dv., dv. conservatori monarchisti, pe mine, care, in copilarie, am servit cu fanatism atat de fieros sub gloriosul drapel al Republicii Ploestilor ? A !
"
Literatura si Politica poezie de Ion Luca Caragiale
Definiție din
Dicționarul limbii romîne literare contemporane
DRAPÉL, drapele, substantiv neutru Bucată de pînză sau de mătase prinsă de un fel de lance și înfățișînd culorile (uneori și stema sau emblema) unui stat, ale unei armate sau ale unei organizații și servind drept simbol sau drept semn de apartenență; steag. vezi stindard, flamură, pavilion. Drapelul Republicii Populare Romîne poartă culorile roșu, galben și albastru, așezate vertical cu albastrul lîngă lance. În mijloc este așezată stema Republicii Populare Romîne. CONST. R.P.R. 46 ...