eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă A se aduna sau se strânge, a veni ca muștele la miere ?

Care e A se aduna sau se strânge, a veni ca muștele la miere ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "A se aduna sau se strânge, a veni ca muștele la miere ":
A se aduna în număr mare și cu mare plăcere, acolo unde se pot obține anumite avantaje

Expresia în context:
La concursul organizat de acel post privat, tinerii setoși de glorie și de bani se adunaseră ca muștele la miere, iar șansele lui Marcel nu au părut nicio clipă mai mari decât ale miticului Sisif. (citat din Iulian Ciocan)Nouă ne sunt mai apropiați oamenii simpli, încă neîntinați, decât această pleavă artistică ce dă năvală la arta nouă ca muștele la miere. (LEO BUTNARU)
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare


Ce inseamna expresia      ă in literatură

"
Tarnacopul, pila, mana, musca stanca cu-ndarjire.
Vana de-aur banuita e adanc in munte-ascunsa..."
Sonetul puterii poezie de Alexandru Macedonski

"
Shakespeare. El insusi e un cal Ce musca iarba cu copita lui Pana-n statuia gandului Din cartile c-un print hamal. Lecturile sunt herghelii, Si-n locul unde se omoara Un print cu altul la chindii, Se varsa sange din cotoare. In dreptul mesei lui de scris Pierd mitocanii batalia, Caci gandul nu le-a fost precis, Si-au tras in teatre cu hartie. Acuma el, britanic, bun, Shakespeare-ul vastelor castele, Impinge-n rochia Ofeliei Un geniu pe la parti nebun —
El cinstea ei o ia cu flori, O suie-n moarte pan la Arta, Pana mai dincolo de soarta Celor mai bravi violatori, Desertaciunea lor desarta Jucand-o pe-aiurite sfori... Lasati cortina. E departe Ce ni-i aproape uneori..."
Shakespeare poezie de Anatol Codru
Definiție din
DEX ONLINE - Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)
MÚSCĂ, muște, substantiv feminin

I.

1. Denumire dată mai multor genuri de insecte cu aparatul bucal adaptat pentru supt și înțepat, dintre care cea mai cunoscută (Musca domestica) trăiește pe lângă casa omului; prin generalizare (popular) nume dat oricărei insecte mici, zburătoare, căreia nu i se cunoaște numele.
       • Expresia: Să se audă musca! = să fie tăcere deplină, să fie liniște perfectă. Rău de muscă = a) (despre cai) nărăvaș; b) (despre oameni) care nu-și poate înfrâna simțurile; senzual ...