eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă A se băga în vorbă ca măraru-n ciorbă sau rar a se amesteca ca mărarul în bucate (popular şi familiar) ?

Care e A se băga în vorbă ca măraru-n ciorbă sau rar a se amesteca ca mărarul în bucate (popular şi familiar) ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "A se băga în vorbă ca măraru-n ciorbă sau rar a se amesteca ca mărarul în bucate (popular şi familiar) ":
A interveni nepoftit în treburile cuiva; a participa nepoftit la o discuție

Expresia în context:

Nepoftitul scaun n-are.
Unde nu-ți fierbe oala, nu-ți băga lingura.
Nu te amesteca ca mărarul în toate bucatele. (citat din scriitorul: Anton Pann)

Și pentru Putin unul ca Ponta nu contează, de vreme ce și-a permis să-l țină în picioare, ca pe chelneri, la ultima manifestare sportivă la care dâmbovițeanul nostru s-a băgat în vorbă ca măraru’n ciorbă. (http://www.nasul.tv/)
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare


Ce inseamna expresia      ă in literatură

" „Pentru toate generatiile viitorului Nostru luminos" (am incheiat citatul). Trebuie, zic, un vaccin, Trebuie sanctionata, Trebuie intoarsa pe dos. E un motiv serios de incaierare Starea ei de infidelitate, De flirt Si cochetare
Cu modernismele si postmodernismele Plantatiilor de marar conventional, De ceapa mecanica, De parere bufanta Si abracadabra. Trebuie, in sfarsit, trezita La constiinta de neam mucalit. Dar pana acolo mai e,
Dar pana acolo mai e de spetit"
La acest sfarsit de mileniu poezie de Anatol Codru

" Cum la cartea veche, scrie,
Cu marar si patrunjel,
Pe cocosel."
SCARILE poezie de Nicolae Bucur Manatorul
Definiție din
Dicționarul etimologic român
mărár substantiv masculin

– Plantă (Anethum graveolens). Legat. de greacă μάραθρον, dar derivat e obscură. derivat directă din greacă (Thumb 15; Philippide, Principii, 107; Philippide, II, 744; Pascu, II, 60; Diculescu, Elementele, 460) e puțin probabilă. Poate din limba neogreacă μαράθριον (Berneker, II, 73; Philippide, II, 647), conform albaneză marai, mërajë, limba sârbă, Hristos morac. conform molotru.

– derivat mărăraș, substantiv masculin (plantă, Phellandrium aquaticum). ...