eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă De la sau din ori la marginea sau marginile lumii sau de lume, pământului, de pământ ?

Care e De la sau din ori la marginea sau marginile lumii sau de lume, pământului, de pământ ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "De la sau din ori la marginea sau marginile lumii sau de lume, pământului, de pământ ":
(De) foarte departe

Expresia în context:
Am venit cu apă tămăduitoare de la marginea lumii ca să dau viață fiicei voastre. (CRISTEA SANDU TIMOC)Vântul venea de la marginea lumii. Dar unde era marginea lumii? Nimeni nu știa unde se află marginea lumii, pentru că lumea nu avea margini Lumea n-are margini (citat din Zaharia Stancu)
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare
Ce inseamna expresia      ă in literatură

"
Pe verdea margine de sant
Crestea macesul singuratic,"
Valtul rozelor poezie de Alexandru Macedonski

" Pribeag prin tarile straine,
Pe margine de-albastre lacuri
Cu negre stanci si vechi ruine!"
Amintiri poezie de Alexandru Macedonski
Definiție din
Dicționarul limbii romîne literare contemporane
MÁRGINE, margini, substantiv feminin (Urmat de obicei de determinări în genitiv sau introduse prin prepoziție «de») Locul unde se termină o față a unui obiect; porțiune laterală extremă a unei suprafețe. Cu frîul calului trecut pe după cot, porni pe cărarea din marginea drumului. SADOVEANU, B. 222. Se ghemui cum putu, pe o margine, lîngă un geamantan. REBREANU, R. I

13. Era odată, la marginea unui drum umblat, o fîntînă. CARAGIALE, P. 51. Brațul ei atîrnă leneș peste marginea de pat. EMINESCU, O ...