eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă În ceasul al doisprezecelea ?

Care e În ceasul al doisprezecelea ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "În ceasul al doisprezecelea ":
În ultimul moment

Expresia în context:
Ei bine, comuniștii români au ratat șansa istorică de a se reabilita față de țara lor (căci în fața victimelor nu se pot răscumpăra)

și, în ceasul al doisprezecelea, au continuat să nu își facă datoria. (HORIA-ROMAN PATAPIEVICI)Să-ți fie rușine, că nici măcar acum în ceasul al 12-lea, nu ai demnitatea să taci atunci când vine vorba despre Oltchim și Roibu! (http://www.criterii.ro/index.php/)
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare
Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Nu mai sarbatoresc,
Nu aniversez, cei zece ani de la, cei doisprezece de la, cei
Doi si jumatate de la cei douazeci..."
EU, neabatutul poezie de Marin Sorescu

"
La virsta de zece ani, am fost pus in scoli departe, la Bucuresti, unde am facut liceul. M-a dus tata. Cel dintii lucru ce a facut, dupa ce mi-a gasit gazda, a fost un pelerinaj la muzeu, sa-mi arate Closca cu puii de aur, care mi-a dat de altfel, atunci, o grozava deceptie. Ma asteptam sa-mi ia ochii o pasare maiastra cu doisprezece fofoloci de aur imprejur si n-am vazut decit niste cioburi de vase si cionturi de tavi, e drept, de aur si cu nestemate cit buricele degetelor Dar pasiunea mi-a crescut mai inflacarata. Era proba pipaita de ceea cc-ti poate darui lutul daca ai noroc.
Abia asteptam vacantele, sa iau din nou, ca Anteu, atingerea cu pamintul plin cu surprize de aur Acasa iar incepeam sa stau la pinda, sa colind gorganele, sa cercetez rovinele, cind singur, cind cu cite un flacaiandru care mi se destainuia, cerind luminile mele asupra unor prepusuri ale lui."
Taina gorunului poezie de Vasile Voiculescu
Definiție din
Dicționarul limbii romîne literare contemporane
DÓISPREZECE, DÓUĂSPREZECE numeral cardiologie Numărul care, în numărătoare, are locul între 11 și

13. Zece și cu doi fac doisprezece.
       • (Adjectival) Doisprezece prizonieri fuseseră așezați în linie. CAMILAR, N. I 153. Un balaur cu douăsprezece guri... se reflectează în apele Oltului. BOGZA, C. O. 216. Am tovarăși doisprezece Și la brîu patru pistoale. ALECSANDRI, P. A. 44.

– Variantă: (regional) dóisprece, dóuăsprece (SBIERA, P. 322, PANN, P. vezi I 122, TEODORESCU, P. P. 216) numeral cardiologie ...