eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă În corturile drepților Bis. ?

Care e În corturile drepților Bis. ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "În corturile drepților Bis. ":
În rai

Expresia în context:
Apoi iacă, Măria ta, răposatul bărbatul meu, Dumnezeu să-l odihnească în corturile drepților, când a părăsit lumea asta păcătoasă, ne-a lăsat o saca cu calul ei, adică meșteșugul cu care ne hrănea pe mine și pe singurul fiu ce aveam. (P. ISPIRESCU)
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare


Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Ca-n traiul nostru cel canit Atatea lacrimi s-au urzit, Si ca un steag s-a razvratit Camasa mea de om trudit!
O, bolti de panza, ca un cort
Pe osul nostru, tort in tort,"
Alb, mult alb poezie de Anatol Codru

" Astfel ei intrara prin cetatea tare, Astfel se-ncepuse falnica-i luare.
Dupa multe zile, domnul generos Sade cu Ziorina sub un cort luxos. El intreaba bravii care din ei doare Au cules pe santuri o frumoasa floare, Ca sa vie-ndata, fiica lui sa-i dea. Nimeni nu raspunde; nimeni nu venea. Un batran acolo la vederi apare. Merge spre domnita, zice cu-ntristare:
— "Iata-aceasta floare — ce viteaz frumos Dete pentru tine si-a murit voios!" Dup-aceste vorbe, fata, ganditoare, Cu-ale sale lacrimi scalda-aceasta floare."
Ziorina poezie de Dimitrie Bolintineanu
Definiție din
Dicționarul limbii romîne literare contemporane
CORT, corturi, substantiv neutru Adăpost portativ, făcut dintr-un schelet de țăruși bătuți în pămînt și acoperit de obicei1 cu pînză tare și impermeabilă, care servește ca adăpost soldaților, excursioniștilor, popoarelor nomade etc. Nu vor trăi sub cort în fum, Nu-i vor cerși copiii-n drum,. Nevasta lui se va-ntrăma. COȘBUC, P. I 110. Ieniceri,, copii de suflet ai lui Allah, și spahii Vin de-ntunecă pămîntul la Rovine în cîmpii; Răspîndindu-se în roiuri, întind corturile mari ...