eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă Nu e departe cotea de iepure ?

Care e Nu e departe cotea de iepure ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "Nu e departe cotea de iepure ":
Va izbuti în curând să-și atingă scopul. Se aseamănă mult cu…

Expresia în context:
Odată și odată, se va afla adevărul. Se apropie cotea de iepure. Ziua, nu doar a Libertății, dar și a Dreptății, nu e chiar atât de departe. (http://saptamina.md/)
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare


Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Citeva cescute cu rachiu de cirese salbatice, o halca de mamaliga fierbinte cu brinza si citeva oua fierte ma pusera din nou pe titini. N-a mai fost nevoie de buruienile batrinei, care au ramas neatinse.
A doua zi Bujor era poate mai chipes si mai voinic decit muntenii ce intilnisem pina atunci, insa tot om, ca noi ceilalti. Avea chipul alb-rumen, prelung si taiat in fiecare obraz de cite o gropita, preschimbate la zimbet in cite o usoara cuta, ce-i scotea si mai mult pe laturile fetei puternicul cadru de muschi al falcilor. Ochii mari negri-verzi, taiati ca niste matostate sub sprincenele incondeiate pe sus, gura mica aparata de o mustata neagra si subtire, barbia carnoasa, modelata cu migala in jurul adincaturii pusa ca un miez in alcatuirea ei, toate vorbeau de o barbatie si de o virtute neobisnuite. Dar mai presus de orice, din faptura lui se deslusea bunatate. Nu o bunatate moale, blajina, de rind, ci o bunatate tare, as zice de otel. Am iesit in curte. Si-a mingiiat ciinii. Si-a alintat vitele pornite la pasune. A staruit sa se scoata de pe boturile viteilor botnitele tintuite in cuie, care-i impiedicau sa suga intre mulsuri, si pe urma ne-am tras in stupina plina de zumzet, unde se scuturau de flori niste pomi intirziati.
- Apoi eu te cunosc pe dumneata, incepu el."
Misiune de incredere poezie de Vasile Voiculescu
Definiție din
Micul dicționar academic, ediția a II-a
cótea substantiv masculin singular [Atestat: PAMFILE, J. I / Etimologie: cot2 + -ea] (Îrg) 1 (Gmț) Persoană care refuză întotdeauna. 2 (Fig) Persoană care merge pe căi ocolite pentru a-și atinge scopurile. 3 (Euf) Dracul. 4 Câine care aleargă după vânat în zigzag. 5 (îe) Nu e departe de iepure Va izbuti în curând să-și atingă scopul. 6 (îae) Se aseamănă mult cu... ...