eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă Nu l-am mai chemat să mă ajute, că făcea muncă de dârvală. Trecut sau dat si prin ciur si prin sita sau prin dârmon. v. ciur. A face cuiva dârvală ?

Care e înțelesul expresiei Nu l-am mai chemat să mă ajute, că făcea muncă de dârvală. Trecut sau dat si prin ciur si prin sita sau prin dârmon. v. ciur. A face cuiva dârvală ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "Nu l-am mai chemat să mă ajute, că făcea muncă de dârvală. Trecut sau dat si prin ciur si prin sita sau prin dârmon. v. ciur. A face cuiva dârvală ":
A crea cuiva neplăceri

Expresia în context:
De când îl știa, i-a făcut numai dârvală.Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare


Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Nu-i trebuie nimanui!
De darvala am ramas cu el:
cumpara-i ovaz, hraneste-l din mana,"
Pegas de pripas poezie de Dumitru Matcovschi
Definiție din
Micul dicționar academic, ediția a II-a
dârválă substantiv feminin [Atestat: NECULCE, ap. LET. II, 226/14 / Plural: le / Etimologie: nct] (Pop) 1 Muncă grea și istovitoare. 2 Muncă multă în gospodărie. 3 Corvoadă. 4 (despre oameni; îla) De Care îndeplinește muncile cele mai grele. 5 (despre oameni; îal) Care îndeplinește muncile cele mai neplăcute și mai umilitoare. 6 (despre haine; îal) Care se poartă la muncă. 7 (despre haine; îal) Care poate fi rupt, murdărit. 8 (despre haine; îal) Bun de aruncat. 9 (despre cai; îal) Prost. 10 (Îe) A rămâne de A rămâne pe drumuri ...