eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă ceresc?

Care e ceresc?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "ceresc":
cerc de pe sfera cerească obținut prin intersecția acesteia cu planul e
Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Baza de flux magnetic.
Stii ca la ecuator cantarim
Mai mult decat la poli?

In orice caz, cand sintem impreuna"
Ecuatorul si polii poezie de Marin Sorescu

" - E mai ferit de caldura, imi spuse, freeindu-si miinile, directorul.
Stiam ca e o minciuna, cu care sint amagiti toti calatorii, ca sa li se stoarca mai multi bani. Caldura la ecuator e aceeasi pretutindeni, in odai, ca si in pivnita Dar primii hatirul, cu un suris de multumire, ca un suveran.
Cum eram odihnit, imbaiat de pe vapor, am luat numai micul dejun si am poruncit ca imediat sa plecam la birourile administratiei Am strabatut orasul. Vazusem multe minuni; tropicele imi erau familiare, dar Batavia, cu infatisarea ei nu de oras, ci de codru in care s-au ratacit ici-colo case, vile si pavilioane, ca niste scufite rosii din basme, m-a ineintat."
Fata din Java poezie de Vasile Voiculescu

Definiție din
Micul dicționar academic, ediția a II-a
ecuatór sn [Atestat: IA I, 7r/12 / V: (înv) ecatóriu, eca, ecfa, ecfatóriu, riu, ecva, (îvr) ecfatóre, equ / A și: (înv) ecuátor / Plural: (rar) oáre, (îvr) i / Etimologie: franceza équateur, lat aequator] 1 (Ggf) Cerc imaginar pe suprafața Pământului, rezultat din intersecția cu planul care trece prin centrul lui, perpendicular pe axa polilor, împărțindu-l în două emisfere și reprezentând cercul de referință al latitudinii terestre. 2 (Pex) Zonă ecuatorială (4). 3 (Îs) ceresc Cerc mare al sferei cerești, situat într-un plan perpendicular pe linia polilor Pământului. 4 (Pan) Cerc imaginar pe suprafața unui astru, perpendicular pe axul de rotație al astrului, care îl împarte în două emisfere. 5 Cerc mare al unei sfere obținut prin intersecția acesteia cu un plan perpendicular pe o axă a sferei, considerată ca axă a polilor. 6 (Fiz; îs) magnetic Linie neregulată de pe glob care unește locurile unde înclinația acului magnetic este nulă. modificată