eSursa - Dictionar de sinonimeasDefiniție bou


PROPOZIȚIIEXPRESIISINONIME DIMINUTIVE PLURALGRAMATICĂSILABE
Bou [ bo-u ]
VEZI SINONIME PENTRU bou PE ESINONIME.COM


definiția cuvântului bou în mai multe dicționare

Definițiile pentru bou din dex, dexonline, doom sau diverse alte dicționare explicative ale limbii române:
Dicționarul limbii romîne literare contemporane dă următoarea definitie pentru BOU:
BOU, boi, substantiv masculin

1. Taur castrat, folosit ca vită de muncă la tracțiune; carnea lui constituie un aliment pentru om (Bos taurus). Boii, trăgînd brazda la deal, păreau a sta pe loc, așa de încet urcau. CAMILAR, TEM. 89. Primarul de la noi Ne înjugă ca pe boi Și ară cîmpul cu noi, De rîd și boii de noi. PAS, L. I

12. Se vedeau pluguri cu boi plăvani. SADOVEANU, N. forme 37. Pocnind din bici pe lîngă boi, În zori de zi el a trecut Cu plugul pe la noi. COȘBUC, P. I 93. Cine fură azi un ou mîine va fura un bou.
       • (Metaforic) Ochi de bou = ochi mari și lipsiți de expresie, ca ai boului.
       • Expresia: A nu-i fi (toți) boii acasă = a fi rău dispus. Lui moș Nichifor acestea nu-i prea veneau la socoteală și de aceea nu-i erau acum mai niciodată boii acasă. CREANGĂ, P. 111. A-și băga (sau pune) boii în jug (sau în plug sau în cîrd) cu cineva = a căuta pricină de ceartă. A lăsa (pe cineva) în boii lui = a da (cuiva) pace, a-l lăsa în apele lui. A scoate (pe cineva) din boii lui = a scoate (pe cineva) din sărite, a enerva. A lua (cuiva) boii de dinainte = a despuia (pe cineva) de toate, a-l aduce la sapă de lemn. A nu face cu cineva boi bălțați = a nu se împăca mult timp cu cineva. A merge (sau a se duce) (ca) cu boii (sau cu carul cu boi) = a merge încet, anevoie.

2. Compuse: bou-de-mare = pește mic de mare, cu capul gros și lătăreț, cu botul scurt și cu ochii așezați în partea superioară a capului (Uranoscopus scaber); bou-sur = zimbru; bou-de-baltă = a) specie de broască _( vezi buhai-de-baltă); b) specie de bîtlan (Boutaurus stelaris); c) (și în forma bou-de-apă sau boul-bălții) = gîndac mare de apă, cu corpul lătăreț-oval, de culoare neagră; cu picioarele potrivite pentru înot și acoperite cu peri lungi și deși (Hydrophilus piceus). Boul-bălții, gîndac dintre cei de tot mici, dar al cărui cîntec răsună departe, sare de un sfert de stînjen în sus sau, cu iuțeli ca ale clipirilor, sgîrie oglinda tihnită a apelor. MACEDONSKI, O. III 4; bou-de-noapte = bufniță; boul-lui-dumnezeu sau boul-domnului = a) rădașcă; b) (și în forma boul- popii) buburuză.

Definiție sursă: Dicționarul limbii romîne literare contemporane
Ce inseamna expresia      Ce inseamna?

bou
Micul dicționar academic, ediția a II-a dă următoarea definitie pentru bou:
bou substantiv masculin [Atestat: CORESI, PS. 168 / Plural: boi / Etimologie: lat pop *bovus, -um] 1 Mascul adult, castrat, din familia bovinelor, folosit la tracțiune și pentru carne (Bos taurus). 2 (Pfm; îe) A nu-i fi cuiva (toți) boii acasă A nu se simți bine. 3 (Pfm; îe) A-și băga (sau pune) boii în jug cu cineva A se asocia, a se uni cu cineva. 4 (Pfm; îe) A lăsa pe cineva în boii lui A-i da cuiva pace. 5 (Pop; îe) A merge (sau a se duce ca) (sau cu) boi (sau carul cu boi) A merge foarte încet. 6 (Pop; îe) A-i lua cuiva boii (de) dinainte A sărăci pe cineva. 7 (Pop; îe) A scoate pe cineva la drum de boi A sărăci pe cineva din pricina sau în favoarea altcuiva. 8 (Pfm; îe) S-a dus bou și a venit vacă A se întoarce nelămurit, fără să fi învățat sau înțeles ceva. 9 (Îs) bou sur Bour. 10 (Pop; îs) bou bălțat Mămăligă cu brânză, strânsă între degete Cf bulz, cocoloș, boț, gâscă, urs. 11 (Ent; îc) boude-baltă Buhai-de-baltă. 12 (Orn; îc)

– de baltă Bâtlan (de stuh). 13 (Îc) bou-de- Buhă. 14 (Ent; îc) bou -de-apă (sau -de-baltă sau -l bălții) Gândac mare de apă cu capul lat și lung, negru-strălucitor, cu fața anterioară acoperită de păr și cu picioare păroase care ajută la înotat (Hidrophilus piceus). 15 (Îc) boul-babei Insectă nedefinită mai îndeaproape. 16 (Îc) -l lui Dumnezeu Rădașcă (Lucanus cervus). 17 (Îc) boul lui Dumnezeu sau bou l popii Buburuză (Coccinella septempunctata). 18 (îc) boul Domnului Vaca Domnului (Pyrrhocoris apterus). 19 (Bot; îc) Boii-pruncilor Ciumăfaie (Datura stramonium). 20 (Fig; termen injurios pentru bărbați) Persoană mărginită la minte Si: prost Cf dobitoc, vită. 21 (Îs) boul lui Dumnezeu Om prost de bun, răbdător și muncitor. 22 (Îe) A scoate (pe cineva) din boii lui A enerva pe cineva. 23 (Îe) A lăsa (pe cineva) în bou ii lui A lăsa în pace. 24 (Îc) -de-mare Pește marin mic, de culoare cafenie sau cenușiu închis, cu capul gros și lătăreț și cu ochii așezați în partea superioară a capului (Uranoscopus seaber). 25 (Îc) -de-noapte Bufniță.

Definiție sursă: Micul dicționar academic, ediția a II-a

BOU
Dicționarul DEX explicativ al limbii române, ediția a II-a dă următoarea definitie pentru BOU:
BOU, boi, substantiv masculin

1. Taur castrat, cu talia mai mare decât a vacii, folosit ca animal de tracțiune și mai ales pentru carne (Bos taurus).
       • Bou sur = bour.
       • Expresia: A nu-i fi (cuiva) toți boii acasă = a fi rău dispus. S-a dus bou și s-a întors vacă, se spune despre cineva care n-a reușit să învețe nimic, care nu s-a lămurit. A scoate (pe cineva) din boii lui = a enerva (pe cineva).
♦ Epitet injurios la adresa unui bărbat.

2. Compuse: bou-de-mare = pește marin mic, de culoare cafenie sau cenușie-închis, cu capul gros și lătăreț și cu ochii așezați în partea superioară a capului (Uranoscopus scaber); bou-de-baltă = a) nume dat la două specii de broască, una având pe pântece pete roșii (Bombinator igneus), iar cealaltă pete galbene (Bombinator pachypus); buhai-de-baltă; b) pasăre de baltă cu ciocul lung și ascuțit, galbenă-verzuie pe spate, cu capul negru și cu gâtul alb; buhai-de-baltă (Botaurus stellaris); c) (și în forma bou-de-apă) gândac mare de apă de culoare neagră, cu picioarele acoperite de peri deși și lungi și adaptate la înot (Hydrophilus piceus); bou-de-noapte = bufniță; boul-lui-Dumnezeu sau boul-Domnului = a) rădașcă; b) (și în forma boul-popii) buburuză.

– latina bovus (= bos, bovis).

Definiție sursă: Dicționarul DEX explicativ al limbii române, ediția a II-a

BOU
DEX ONLINE - Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită) dă următoarea definitie pentru BOU:
BOU, boi, substantiv masculin

1. Taur castrat, folosit ca animal de tracțiune și mai ales pentru carne (Bos taurus).
       • Bou sur = bour.
       • Expresia: A nu-i fi (cuiva) toți boii acasă = a fi rău dispus. S-a dus bou și s-a întors vacă, se spune despre cineva care n-a reușit să învețe nimic, care nu s-a lămurit. A scoate (pe cineva) din boii lui = a enerva (pe cineva).
♦ Epitet injurios la adresa unui bărbat.

2. Compuse: bou-de-mare = pește marin mic, de culoare cafenie sau cenușie-închis, cu capul gros și lătăreț și cu ochii așezați în partea superioară a capului (Uranoscopus scaber); bou-de-baltă = a) nume dat la două specii de broască, una având pe pântece pete roșii (Bombinator igneus), iar cealaltă pete galbene; buhai-de-baltă (Bombinator pachypus); b) pasăre de baltă cu ciocul lung și ascuțit, galbenă-verzuie pe spate, cu capul negru și cu gâtul alb; buhai-de-baltă (Botaurus stellaris); c) (și în forma bou-de-apă) gândac mare de apă de culoare neagră, cu picioarele acoperite de peri deși și lungi și adaptate la înot (Hydrophilus piceus); bou-de-noapte = bufniță; boul-lui-Dumnezeu sau boul-Domnului = a) rădașcă; b) (și în forma boul-popii) buburuză.

– latina bovus (= bos, bovis).

Definiție sursă: DEX ONLINE - Dicționarul explicativ al limbii române (ediția a II-a revăzută și adăugită)

BOU
Dicționarul limbii române moderne dă următoarea definitie pentru BOU:
BOU, boi, substantiv masculin

1. (Adesea figurat) Taur castrat, folosit ca animal de tracțiune, a cărui carne e folosită ca aliment (Bos taurus).
       • Expresia: S-a dus bou și s-a întors vacă, se spune despre cineva de care nu s-a prins învățătura sau care s-a întors tot nelămurit de undeva. A nu-i fi (cuiva) (toți) boii acasă = a fi rău dispus. A lăsa (pe cineva) în boii lui = a da (cuiva) pace. A scoate (pe cineva) din boii lui = a enerva (pe cineva).

2. Compuse: bou-de-mare = pește mic de mare, cu capul gros și lătăreț și cu ochii așezați în partea superioară a capului (Uranoscopus scaber); bou-sur = bour; bou-de-baltă = a) nume dat la două specii de broască, una având pe pântece pete roșii (Bombinator igneus), iar cealaltă pete galbene (Bombinator pachypus); b) pasăre de baltă cu ciocul lungăreț și ascuțit, galbenă-verzuie pe spate, cu capul negru și cu gâtul alb (Botaurus stellaris); c) (și în forma bou-de-apă) = gândac mare de apă, de culoare neagră, cu picioarele acoperite de peri deși și lungi și adaptate la înot (Hydrophilus piceus); bou-de-noapte = bufniță; boul-lui-Dumnezeu sau boul-domnului = a) rădașcă; b) (și în forma boul-popii) buburuză.

– latina bobus (= bos, bovis).

Definiție sursă: Dicționarul limbii române moderne

BOU
Dicționarul de sinonime al limbii române dă următoarea definitie pentru BOU:
BOU s.

1. (ornitologie) bou-de-baltă (Botaurus stellaris) = (regional) haucă, bîtlan-de-stuh, buhai-de-baltă, stîrc-de-noapte.

2. (zoologie) bou-de-baltă (Bombinator) = (Moldova) buhai-de-baltă.

3. (entomologie) bou-de-baltă (Hydrophilus piceus) = (regional) bou-de-apă; boul-Domnului (Coccinella septempunctata) = buburuză, boul-lui-Dumnezeu, vaca-Domnului, (regional) cucușor, găinușă, gărgăriță, mămăruță, mărgărit, mărgărită, mărgăriță, mărie, măriuță, paparugă, păpăruie, păpăruță, păpăruză, verb reflexiv:ăjitoare, boul-popii, găina-lui-Dumnezeu, măria-popii, puica-popii, puiculița-popii, vaca-lui-Dumnezeu; boul-lui-Dumnezeu (Coccinella septempunctata) = buburuză, boul-Domnului, vaca-Domnului, (regional) cucușor, găinușă, gărgăriță, mămăruță, mărgărit, mărgărită, mărgăriță, mărie, măriuță, paparugă, păpăruie, păpăruță, păpăruză, verb reflexiv:ăjitoare, boul-popii, găina-lui-Dumnezeu, măria-popii, puica-popii, puiculița-popii, vaca-lui-Dumnezeu.

Definiție sursă: Dicționarul de sinonime al limbii române

BOU
Noul dicționar explicativ al limbii române dă următoarea definitie pentru BOU:
BOU boui m.

1) Taur castrat, folosit ca animal de tracțiune și, mai ales, pentru carne. * A lucra ca un bou a lucra mult și din greu. A scoate (pe cineva) din bouii lui a scoate (pe cineva) din fire; a enerva. bouii ară, caii mănâncă se spune în cazul când unii muncesc, iar alții trag foloase. A-și băga (sau a-și pune) bouii în jug (sau în plug) cu cineva a colabora cu cineva.

2) figurat deprindere Bărbat prost. 3): bou-de-baltă (sau -de-apă) a) specie de broaște cu pete roșii sau galbene pe pântece; b) specie de bâtlan cu gâtul alb și cu penajul galben-verzui pe spate și negru pe cap. bou-de-mare pește marin, de talie mică, de culoare cafenie sau cenușie-închisă. bou-de-noapte bufniță. bouul-domnului a) rădașcă; b) buburuză. [Monosilabic] /<lat. bovus
Forme diferite ale cuvantului bou: boui

Definiție sursă: Noul dicționar explicativ al limbii române

bou
Dicționarul etimologic român dă următoarea definitie pentru bou:
bóu (-ói), substantiv masculin –

1. Taur castrat. –

2. Bour. –

3. Instrument muzical popular. –

4. Tont, imbecil.

– Mr., megl. bou, istr. bowu. latina *bŏvum, formă populară de la bŏvem (Pușcariu 213; REW 1225; Candrea-Dens., 170; DAR); conform italiana bove, bue prov. b(u)ou, limba franceza boeuf, spaniolă buey, portugheză boi, cat. bou. conform boar, bour. Dim. boișor, boulean, bouleț; boicuș substantiv masculin (pasăre, Aegithalus pendulinus, Aegithalus castaneus).
Forme diferite ale cuvantului bou: bou-ói

Definiție sursă: Dicționarul etimologic român

bou
Dicționarul ortografic al limbii române dă următoarea definitie pentru bou:
bou substantiv masculin, articulat bóul; plural boi, articulat bóii
Definiție sursă: Dicționar ortografic al limbii române

bou
Dicționarul DOOM ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugat dă următoarea definitie pentru bou:
bou substantiv masculin, articulat bóul; plural boi, articulat bóii
Definiție sursă: Dicționar DOOM ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugat


CUVINTE APROPIATE DE 'BOU'
botușórboțúțBOTVINNIKBOTZARISBOUBOU-DE-ÁPĂbóu-de-báltăbóu-de-máreBOU-DE-NOÁPTE

EXEMPLE DE PROPOZIȚII CU CUVÂNTUL bou
Este mai uşor să înţelegi sensul cuvântului bou dacă analizezi contextul în care apare în diferite propoziţii
8 Pfm; îe S-a dus bou și a venit vacă A se întoarce nelămurit, fără să fi învățat sau înțeles ceva.
9 Îs bou sur Bour.
10 Pop; îs bou bălțat Mămăligă cu brânză, strânsă între degete Cf bulz, cocoloș, boț, gâscă, urs.
11 Ent; îc boude-baltă Buhai-de-baltă.
13 Îc bou-de- Buhă.
14 Ent; îc bou -de-apă sau -de-baltă sau -l bălții Gândac mare de apă cu capul lat și lung, negru-strălucitor, cu fața anterioară acoperită de păr și cu picioare păroase care ajută la înotat Hidrophilus piceus.
15 Îc boul-babei Insectă nedefinită mai îndeaproape.
17 Îc boul lui Dumnezeu sau bou l popii Buburuză Coccinella septempunctata.
18 îc boul Domnului Vaca Domnului Pyrrhocoris apterus.
21 Îs boul lui Dumnezeu Om prost de bun, răbdător și muncitor.
23 Îe A lăsa pe cineva în bou ii lui A lăsa în pace.
BOU boui m.
* A lucra ca un bou a lucra mult și din greu.
A scoate pe cineva din bouii lui a scoate pe cineva din fire; a enerva.
Bouii ară, caii mănâncă se spune în cazul când unii muncesc, iar alții trag foloase.
A-și băga sau a-și pune bouii în jug sau în plug cu cineva a colabora cu cineva.
3: bou-de-baltă sau -de-apă a specie de broaște cu pete roșii sau galbene pe pântece; b specie de bâtlan cu gâtul alb și cu penajul galben-verzui pe spate și negru pe cap.
Bou-de-mare pește marin, de talie mică, de culoare cafenie sau cenușie-închisă.
Bou-de-noapte bufniță.
Bouul-domnului a rădașcă; b buburuză.

GRAMATICA cuvântului bou?
Câteva aspecte ce ţin de gramatica cuvântului bou.
Ce parte de vorbire poate ocupă în propoziţie? Genul cuvântului sau alte caracteristici morfologice şi sintactice.
Ca şi parte de vorbire într-o propoziţie cuvântul bou poate fi: substantiv, verb,
  • Partea de vorbire împreună cu genul gramatical prin care se grupează părţile de propoziţie fac ca cuvantul bou sa indeplinească rolul de: substantiv masculin,
  • Formarea singularului şi pluralului substantivului se face prin adăugarea numeralelor un / doi
  • group icon La plural substantivul bou are forma: boi
VEZI PLURALUL pentru bou la mai multe forme împreună cu EXERCIȚII

CUM DESPART ÎN SILABE bou?
Vezi cuvântul bou desparţit în silabe. Câte silabe are cuvântul bou?
[ bo-u ]
Se pare că cuvântul bou are două silabe

EXPRESII CU CUVÂNTUL bou
Inţelegi mai uşor cuvântul bou dacă înţelegi sensul expresiei. Uneori cuvintele au sensuri diferite atunci când apar în expresii complexe
Metaforic Ochi de bou = ochi mari și lipsiți de expresie, ca ai boului
A nu-i fi toți boii acasă = a fi rău dispus
A-și băga sau pune boii în jug sau în plug sau în cîrd cu cineva = a căuta pricină de ceartă
A lăsa pe cineva în boii lui = a da cuiva pace, a-l lăsa în apele lui
A scoate pe cineva din boii lui = a scoate pe cineva din sărite, a enerva
A lua cuiva boii de dinainte = a despuia pe cineva de toate, a-l aduce la sapă de lemn
A nu face cu cineva boi bălțați = a nu se împăca mult timp cu cineva
A merge sau a se duce ca cu boii sau cu carul cu boi = a merge încet, anevoie
Compuse: bou-de-mare = pește mic de mare, cu capul gros și lătăreț, cu botul scurt și cu ochii așezați în partea superioară a capului Uranoscopus scaber; bou-sur = zimbru; bou-de-baltă = a specie de broască _vezi buhai-de-baltă; b specie de bîtlan Boutaurus stelaris; c și în forma bou-de-apă sau boul-bălții = gîndac mare de apă, cu corpul lătăreț-oval, de culoare neagră; cu picioarele potrivite pentru înot și acoperite cu peri lungi și deși Hydrophilus piceus
III 4; bou-de-noapte = bufniță; boul-lui-dumnezeu sau boul-domnului = a rădașcă; b și în forma boul- popii buburuză
Bou sur = bour
A nu-i fi cuiva toți boii acasă = a fi rău dispus
A scoate pe cineva din boii lui = a enerva pe cineva
Compuse: bou-de-mare = pește marin mic, de culoare cafenie sau cenușie-închis, cu capul gros și lătăreț și cu ochii așezați în partea superioară a capului Uranoscopus scaber; bou-de-baltă = a nume dat la două specii de broască, una având pe pântece pete roșii Bombinator igneus, iar cealaltă pete galbene Bombinator pachypus; buhai-de-baltă; b pasăre de baltă cu ciocul lung și ascuțit, galbenă-verzuie pe spate, cu capul negru și cu gâtul alb; buhai-de-baltă Botaurus stellaris; c și în forma bou-de-apă gândac mare de apă de culoare neagră, cu picioarele acoperite de peri deși și lungi și adaptate la înot Hydrophilus piceus; bou-de-noapte = bufniță; boul-lui-Dumnezeu sau boul-Domnului = a rădașcă; b și în forma boul-popii buburuză
Bou sur = bour
A nu-i fi cuiva toți boii acasă = a fi rău dispus
A scoate pe cineva din boii lui = a enerva pe cineva
Compuse: bou-de-mare = pește marin mic, de culoare cafenie sau cenușie-închis, cu capul gros și lătăreț și cu ochii așezați în partea superioară a capului Uranoscopus scaber; bou-de-baltă = a nume dat la două specii de broască, una având pe pântece pete roșii Bombinator igneus, iar cealaltă pete galbene; buhai-de-baltă Bombinator pachypus; b pasăre de baltă cu ciocul lung și ascuțit, galbenă-verzuie pe spate, cu capul negru și cu gâtul alb; buhai-de-baltă Botaurus stellaris; c și în forma bou-de-apă gândac mare de apă de culoare neagră, cu picioarele acoperite de peri deși și lungi și adaptate la înot Hydrophilus piceus; bou-de-noapte = bufniță; boul-lui-Dumnezeu sau boul-Domnului = a rădașcă; b și în forma boul-popii buburuză
A nu-i fi cuiva toți boii acasă = a fi rău dispus
A lăsa pe cineva în boii lui = a da cuiva pace
A scoate pe cineva din boii lui = a enerva pe cineva
Compuse: bou-de-mare = pește mic de mare, cu capul gros și lătăreț și cu ochii așezați în partea superioară a capului Uranoscopus scaber; bou-sur = bour; bou-de-baltă = a nume dat la două specii de broască, una având pe pântece pete roșii Bombinator igneus, iar cealaltă pete galbene Bombinator pachypus; b pasăre de baltă cu ciocul lungăreț și ascuțit, galbenă-verzuie pe spate, cu capul negru și cu gâtul alb Botaurus stellaris; c și în forma bou-de-apă = gândac mare de apă, de culoare neagră, cu picioarele acoperite de peri deși și lungi și adaptate la înot Hydrophilus piceus; bou-de-noapte = bufniță; boul-lui-Dumnezeu sau boul-domnului = a rădașcă; b și în forma boul-popii buburuză
Ornitologie bou-de-baltă Botaurus stellaris = regional haucă, bîtlan-de-stuh, buhai-de-baltă, stîrc-de-noapte
Zoologie bou-de-baltă Bombinator = Moldova buhai-de-baltă
Entomologie bou-de-baltă Hydrophilus piceus = regional bou-de-apă; boul-Domnului Coccinella septempunctata = buburuză, boul-lui-Dumnezeu, vaca-Domnului, regional cucușor, găinușă, gărgăriță, mămăruță, mărgărit, mărgărită, mărgăriță, mărie, măriuță, paparugă, păpăruie, păpăruță, păpăruză, verb reflexiv:ăjitoare, boul-popii, găina-lui-Dumnezeu, măria-popii, puica-popii, puiculița-popii, vaca-lui-Dumnezeu; boul-lui-Dumnezeu Coccinella septempunctata = buburuză, boul-Domnului, vaca-Domnului, regional cucușor, găinușă, gărgăriță, mămăruță, mărgărit, mărgărită, mărgăriță, mărie, măriuță, paparugă, păpăruie, păpăruță, păpăruză, verb reflexiv:ăjitoare, boul-popii, găina-lui-Dumnezeu, măria-popii, puica-popii, puiculița-popii, vaca-lui-Dumnezeu
Zoologie bou-de-baltă Bombinator = Moldova buhai-de-baltă; bou grohăitor vezi iac
Ornitologie bou-de-baltă Botaurus stellaris = regional haucă, bâtlan-de-stuh, buhai-de-baltă, stârc de noapte
Entomologie bou-de-baltă Hydrophilus piceus = regional bou-de-apă; boul-Domnului vezi buburuză

© 2024 qDictionar.com


SINONIME PENTRU CUVÂNTUL bou

Eşti tare la limba română?

Ce înseamnă expresia: în sintagma coordonate carteziene?

Apasă click pe răspunsul corect.
corectcorectgresitgreşit
fără a întâmpina nici o greutate, fără nici o grijă, în voie
a a petrece strașnic, a face un mare chef; b a face fără voie o poznă, o gafă, o prostie
sistem de numere care definesc poziția unui punct în raport cu două sau trei axe perpendiculare între ele
dezvoltare mintală inferioară la un individ, față de vârsta pe care o are; insuficientă dezvoltare psihică și intelectuală a unui individ
VEZI RĂSPUNSUL CORECT

Știi care e înțelesul următoarelor expresii?


dex-app