eSursa - Dictionar de sinonimeasDefiniție sacramento


GRAMATICĂSILABE
Sacramento [ sa-cra-men-to ]
VEZI SINONIME PENTRU sacramento PE ESINONIME.COM


definiția cuvântului sacramento în mai multe dicționare

Definițiile pentru sacramento din dex, dexonline, doom sau diverse alte dicționare explicative ale limbii române:
Dicționarul enciclopedic dă următoarea definitie pentru SACRAMENTO:
SACRAMENTO [sækrəméntou]

1. Laț muntos în S M-ților Stâncoși, extins pe 260 km lungime, în partea central-sudică a statului New Mexico (S.U.A.). Cuprinde masivele Sierra Blanca (3.659 m, alt. max. a lanțului S.), Guadalupe (2.667 m) și Jicarilla.

2. Fl. în V S.U.A.; 615 km. Izv. din m-ții Cascadelor, din masivul Shasta, din NV statului California, curge pe direcție SSV, trece prin orașul omonim și se varsă în G. Suisun al G. San Francisco (Oc. Pacific) formând o deltă comună cu fl. San Joaquin. Navigabil pe 290 km. Pe cursul superior a fost construit (1945) barajul Shasta (183 m înălțime și 1.055 m lungime) în urma căruia s-a format lacul de acumulare omonim (56 km lungime: volum: 5,6 miliarde m3). Afl. pr.: Pit, McCloud, Feather.

3. Oraș în V S.U.A., centrul ad-tiv al statului California, situat pe fluviul omonim, la 116 km NE de San Francisco; 407 mii locuțiune (2000). Aeroport. Port fluvio-maritim. Nod rutier și feroviar. Centru comercial. Piață agricolă. construcții de rachete spațiale, de motoare și subansamble pentru avioane, de armament, sisteme de apărare, radiatoare ș.a. industrie chimică, electronică, textilă, poligrafică, mobilei, hârtiei și alimentație Prelucr. diamantelor. Universitate (1947). Galerie de artă (1885) cu opere semnate de Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rembrandt, Dürer ș.a.; Muzeul căilor ferate; Muzeul Indian de Stat, cu obiecte de artizanat aparținând amerindienilor; orchestră simfonică; 80 de parcuri (cel mai mare fiind William Land Park, 96 ha); Capitoliu (1869-1874). De la Sacramento s-a lansat pe orbită primul satelit american construit aici. Sacramento este legat de Oc. Pacific prin canalul Sacramento este legat de Oc. Pacific prin canalul S.-Yolo Port (inaugurat în 1963), lung de 142 km, pe care au acces vase oceanice. În apropiere de Sacramento sunt trei baze militare: Mother Air Force, McClellan Air Force și Sacramento Army Depot. În 1839, un grup de coloniști conduși de căpitanul elvețian de origine germană John Augustus Sutter, s-a stabilit în această zonă, construind un fort și întemeind o așezare pe care au numit-o inițial New Helvetia. La 24 ian. 1848, tâmplarul James W. Marshall a descoperit aur la 54 km NE de actualul oraș, astfel încât, în 1849, localitatea a devenit centrul unor intense activități miniere aurifere (populația a crescut repede de la 6.000 locuțiune la c. 10.000 în 1854), atribuindu-i-se denumirea de Sacramento după fluviul omonim. În 1850 a devenit oraș, iar în 1854 capitala statului California. Centrul orașului (Downtown) a fost reconstruit în anii 1960-1970. Turism.

Definiție sursă: Dicționar enciclopedic
CUVINTE APROPIATE DE 'SACRAMENTO'
SACRALIZÁȚIESACRAMÉNTSACRAMENTÁLsacramentalitáteSACRAMENTOSACRÁRESACRÁRIUSACRÁTsăcrățíGRAMATICA cuvântului SACRAMENTO?
Câteva aspecte ce ţin de gramatica cuvântului sacramento.
Ce parte de vorbire poate ocupă în propoziţie? Genul cuvântului sau alte caracteristici morfologice şi sintactice.
Ca şi parte de vorbire într-o propoziţie cuvântul SACRAMENTO poate fi:

  CUM DESPART ÎN SILABE sacramento?
  Vezi cuvântul sacramento desparţit în silabe. Câte silabe are cuvântul sacramento?
  [ sa-cra-men-to ]
  Se pare că cuvântul sacramento are patru silabe  © 2024 qDictionar.com

  Eşti tare la limba română?

  Ce înseamnă expresia: An calendaristic?

  Apasă click pe răspunsul corect.
  corectcorectgresitgreşit
  perete cartilaginos-osos care desparte fosele nazale
  recunoaștere în public a unei fapte
  an de 365 de zile, socotit de la 1 ianuarie la 31 decembrie
  articol care cuprinde concepția generală și programul de activitate al unei publicații periodice la începutul apariției sale
  VEZI RĂSPUNSUL CORECT


  Știi care e înțelesul următoarelor expresii?


  dex-app