eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă A avea foamea lupului sau a fi a veni cu nouă sau cu șapte lupi (popular) ?

Care e A avea foamea lupului sau a fi a veni cu nouă sau cu șapte lupi (popular) ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "A avea foamea lupului sau a fi a veni cu nouă sau cu șapte lupi (popular) ":
A fi înfometat

Expresia în context:
– Am o foame de lup! strigă Adela de pe scări și se repezi cu gura deschisă la doamna M s-o mănânce în sărutări. (G. IBRAILEANU)
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare
Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Imbatraniti sihastrii in paduri,
Blana de lup li s-a lipit de trup,
Parul le tese ochii,"
BATRANI, sihastrii poezie de Ana Blandiana

" Am tras in lupi si-agonisiram vant, Parca-am uitat de lupi, dar ni-i si dor, Si-i cautam urland in umra lor, Prin teava pustii, parca-n noi ochind.
Mi-i foarte greu sa stiu ca n-avem lupi, C-am saracit de lupi aceasta viata, Ca m-am spalat cu plansul lor pe fata, Ca lacrima mi-i ciucure de plumb.
"
Lupii poezie de Anatol Codru
Definiție din
Dicționarul limbii romîne literare contemporane
LUP, lupi, substantiv masculin

1. Mamifer sălbatic, carnivor, care seamănă cu un cîine, dar are capul ceva mai mare, botul și urechile mai ascuțite și coada mai stufoasă (Canis lupus). Dintr-o dată s-au sculat cu mînie scroafele asupra lupului, clefăind și pălindu-l cu sfîrlele. SADOVEANU, B. 103. Argatul... a murit sărmanul mușcat de un lup turbat. HOGAȘ, DR. II 46. Și deodată-n urmă-le văzură că se ridică o pădure, neagră, deasă, mare, înfiorată... de un urlet flămînd de lupi ...