eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă A duce la sau întru îndeplinire ?

Care e A duce la sau întru îndeplinire ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "A duce la sau întru îndeplinire ":
A pune în aplicare

Expresia în context:
Am adus întru îndeplinire tot ceea ce ne-ați poroncit. (citat din Ion Creanga)Salutul cel mai demn de memoria lui Corneliu Coposu pe care îl pot aduce cei ce-l însoțesc pe ultimul său drum este promisiunea de a duce la îndeplinire cele începute de el. (CRISTIAN FULGER)
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare


Ce inseamna expresia      ă in literatură

"
Daca sunt atat de iubitori de tara incat sa nu admita vreo deosebire intre patria noastra si tara Kedivului, intre situatia Romaniei si a Egiptului, atunci sa admita cel putin ca intre aceste doua tari exista deosebirea regimului. Romania este un stat constitutional, si astfel fiind, in ziua cand amenintarile de azi ale Romanului, de cari am luat act, s'ar realiza, in momentul cand Europa ar pasi ca sa aduca la indeplinire promisiile triste ce ni le fac patronii foii oficioase, dansii si numai dansii ar fi raspunzatori de tot ce s'ar urma. Sa nu uite d-lor, ca in statele constitutionale, de tot ce se 'ntampla, nu plateste Kedivul, ci Vizirul.
"
Plateste vizirul poezie de Ion Luca Caragiale
Definiție din
Dicționarul limbii romîne literare contemporane
ÎNDEPLINÍRE, îndepliniri, substantiv feminin Înfăptuire, executare, realizare, efectuare. Îndeplinirea planului cincinal ne va duce cu mult înainte pe calea înfloririi patriei noastre. LUPTA DE CLASĂ, 1951, nr. 3-4,

14. Este bine cunoscut faptul că îndeplinirea sarcinilor poate fi asigurată doar atunci cînd sarcina trasată este însoțită imediat de un control sistematic al executării. SCÎNTEIA, 1953, nr. 2701.
       • Expresia: A aduce la (sau, învechit, întru) îndeplinire = a îndeplini. Am adus întru îndeplinire tot ceea ce ne-ați poroncit ...