eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă A face o fază cuiva (familiar) ?

Care e A face o fază cuiva (familiar) ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "A face o fază cuiva (familiar) ":
A pune pe cineva într-o situație neplăcută

Expresia în context:
Am nimerit în clasă cu una dintre cele mai bune prietene și stau în bancă cu ea, iar ieri mi-a făcut o fază foarte urâtă. (maramuresenii.ro/)
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare
Ce inseamna expresia      ă in literatură

"
Luna in descrestere, in faza ei depresiva
si amintirile noastre notate cu ics"
Amintiri poezie de Mircea Barsila

"
Europa, in urma razboiului ruso-romano-turc, a reclamat dela Statul roman sa adopte principiul absolutei tolerante religioase, ca o dovada ca acest tanar Stat, ce pretindea sa fie admis a conlucra in marginile mijloacelor sale la opera de civilizatie a continentului, voeste a imbratisa in totul principiele de drept public ale lumii moderne. Asfel, tratatul dela Berlin, a reclamat dela Statul nostru a ridica din Constitutia sa impedimentul din cauza de deosebire de cult la castigarea cetateniei romane. Statul nostru a recunoscut cat era de indreptatita exigenta aceasta unanima a puterilor; el a voit sincer a renunta in viata lui publica la un principiu de care odata avusese nevoe, dar care anume, in noua faza in care intra, ca Stat de sine statator, nu-i mai era de nicio trebuinta. A modificat deci articolul respectiv din constitutie in sensul strict al exigentei Europei, deschizand poarta cetateniei romane, fara nicio consideratie religioasa, tutulor acelora cari ar putea sa o merite si s'o castige pe calea legala.
"
Addenda [Justificarea unor expulzari] poezie de Ion Luca Caragiale
Definiție din
Micul dicționar academic, ediția a II-a
fază substantiv feminin [Atestat: MAIORESCU, Hristos III, 361 / Plural: e / Etimologie: franceza phase] 1 Fiecare dintre etapele distincte din evoluția unui proces din natură sau din societate. 2 Fiecare dintre stările succesive ale unei transformări. 3 (Ast) Fiecare dintre aspectele succesive pe care le iau Luna și unele planete, în funcție de orientarea față de Pământ a părților din suprafața lor iluminate de Soare. 4 Fiecare dintre circuitele componente ale unui sistem de circuite electrice. 5 (Chm; fiz) Fiecare dintre părțile omogene (solide, lichide sau gazoase) care alcătuiesc un sistem eterogen și se poate separa de celelalte prin metode fizice ...