eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă A fi cu brațele legate ?

Care e A fi cu brațele legate ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "A fi cu brațele legate ":
A nu putea face nimic

Expresia în context:
Faceți ofrande pentru cumpărarea de arme  și muniții,  căci  fără  ele  avem brațele legate. (BORIS CRACIUN)Mereu  am urât  când  cineva  drag  e cuprins de griji, iar eu tot ce pot să fac este să privesc  neputincioasă.  Urăsc  asta!  Îmi  simt brațele legate și ideea de neputință mă sufocă! (https://mbasic.facebook.com/)
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare


Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Aci revad, revad un tanar...
La brat el poarta o femeie...
Le bate inima-n unire"
Amintiri poezie de Alexandru Macedonski

" Lupii cu aur se platesc, cu vieti, Daca te urla-un lup — e o fericire.
Sa nu ai lupi, sa te manance oi, — Cum vine aceasta? Ce e cu padurea? Ce brat a fost sa-si fluture securea, Sa lase numai blana lor pe noi?
Sa n-aiba omul lup. E un blestem! Sa n-avem lupi si sa-i vanam pe harti? ...Pe stirpea lupilor se pune-acuma pret, Un maxim pret: sa nu stim sa vanam — Lupii cu aur se platesc, cu vieti, Deci, e nevoie-un lup macar sa-avem."
Lupii poezie de Anatol Codru
Definiție din
Dicționarul limbii romîne literare contemporane
BRAȚ, brațe, substantiv neutru

1. Membru superior al corpului omenesc care se articulează la umăr și se termină cu degetele; (în înțeles mai restrîns) partea membrului superior de la umăr pînă la încheietura mîinii; (anatomie, în opoziție cu antebraț) partea membrului superior de la umăr pînă la cot. Condicile de sub braț îi căzură. PAS, L. I 31. Mama Anghelina m-a auzit. Tocmai intra cu brațele încărcate de farfurii. SADOVEANU, N. forme 22. Brațul meu e slăbănogit, nu mai poate să învîrtească paloșul ...