eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă A fi în contrast cu ?

Care e A fi în contrast cu ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "A fi în contrast cu ":
A fi în opoziție cu

Expresia în context:
În „Năpasta” e un contrast între caracterul rău și triumfător al Ancei și caracterul mai blând al lui Dragomir. (C. DOBROGEANU-GHEREA)
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare


Ce inseamna expresia      ă in literatură

Ingratul poezie de Ion Heliade Radulescu

"Toti privim uimiti: in fata noastra e tipul prototipul calugaritei!
E atita armonie intre vestmintele largi si mohorite si infatisarea resemnata, trista si calma a fetei; atita contrast intre tineretea si fragezimea copilei si asprimea rasei, incit fara voie imi trece prin cap gindul ca fata a fost predestinata pentru acest vestmint, si vcstmintul, pentru fata!
Mi-e aproape groaza, dar imi tin cumpatul, in sfirsit, tovarasul de calatorie leapada cernitele haine - doliul unei intregi vieti pierdute - si toti rasuflam mai usurati, eu am o impresie vaga de primejdie inlaturata si zimbesc prosteste, fara sa-mi dau seama. "
Drum si popas poezie de Vasile Voiculescu
Definiție din
Dicționarul limbii romîne literare contemporane
CONTRÁST, contraste, substantiv neutru (Adesea urmat de determinări introduse prin prepoziție «între», «dintre») Opoziție între două sau mai multe lucruri, situații, calități, acțiuni. Efectul comic rezultă din contrastul dintre pretenții, ori dintre aparențele voite și fapte. IBRĂILEANU, S. 271. În «Năpasta» e un contrast între caracterul rău și triumfător al Ancei și caracterul mai blînd al lui Dragomir. GHEREA, ST. Hristos II 275. Tu atît de negru, el atît de alb; era un contrast de minune ...