eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă A fi tras ca printr-un inel ?

Care e A fi tras ca printr-un inel ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "A fi tras ca printr-un inel ":
A fi suplu

Expresia în context:
Pândește, bată-l crucea! și-n somn colea mi-ți vine
Ca brad un flăcăiandru, și tras ca prin inel []. (I. HELIADE RADULESCU)Din autobuz au coborât vreo opt oameni, remarc un domn tras ca prin inel, încărunțit de timpuriu, tip de balerin la pensie, cu mers elastic. (ION LAZU)
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare
Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Puneti si-n cruci samanta a unei vieti de treaba, Sa deie-n muguri bratul, la cimitir sa cada Razboaiele-mpuscate c-o lacrima, din iarba, A fratelui meu Toma, ce vine-ntr-o scrisoare.
Muscati din fructul tanar, cand fapta va e dreapta, Puneti inel in mana feciorilor, sa-l poarte Spre zodii sau spre holde, prin care trec mai tineri Copiii mei cu pasari in cuibul lor - pe umeri.
Dati ghiont la iezatura, urniti din curte cainii, Topoarele sa-mpinga la porti, sa tune piatra, Fantana clocotita urniti-o-n doi pe-o parte, Spre lungul sir de arsiti, ce-i chip sa se arate."
O scrisoare care putea fi scrisa poezie de Anatol Codru

" Iti port floarea-n palarie cu mandrie.
Am sa-ti cant de-ntaiul parul, Fruntea, daca-n par mi-o narui Si-ti mai cant si fruntea ta Cu un neg de acadea. Si-ti mai cant geana subtire, Ca buchia de amintire, Ochii neaparat ti-i cant, Ca au negru de pamant. Buzele, ca doua frunze, Tin sarutul meu pe buze. Si un degete la mana Cu inel de anasana. Sarut pieptii, ca palpita Varful pieptilor ispita. Si-apoi iscalesc hartie Ca-ti voi saruta calcaiul. Si ca mult ce te iubesc, Iata jos ma iscalesc: Om de codru si de DOR, Care nu-i fecior din flori, Cand era la cantatori. Codru-i tanar de trei ori...
...Floare si din calendare, Draga-mi-i si foarte tare La rand scris o cititoare, Cand citeste-n gura mare

Buchia cu-o sarutare. A citit si-a scris mai jos: „E sarut cu dus si-ntors, C-a scris cu peniti de os Si cerneli de abanos Scriitor si om dracos..." Tocmai e asa cum spui, E sarut ca-al nimanui, Scris cu buzele tugui, Unde e frumos sa-l pui... Cititoare ce nu iarta, Saruta-ti-as dintr-o parte Degetul, ce arde-n carte Buchia incondeiata, Ca fata nesarutata. Pune-ti-as sarutul tare De trei ori pe fiecare Degete cu o-ntrebare Ce-o gandeste omul mare — Cum de ai facut intai, Sa-mi pui aripi la calcai, Luna cand pe-afara ii, Cum e frunza de gutai, Sa-mi las cartea-ntre coperti Cu trei sarutari la parti, Ca pe jalba trei peceti, Si sa fug unde citesti Toate semnele pe desti, Cand te faci ca dragostesti Scriitorul care-a scris Cu pana de ametist"
Boccacio poezie de Anatol Codru

Definiție din
Dicționar enciclopedic
INEL (latina annelus)

1. Cerc mic de metal (prețios, cu pietre scumpe) care se poartă ca podoabă pe deget.
       •

I. de logodnă = verighetă.
       • Expresia: Tras (ca) prin(tr-un) inel = subțire, zvelt.

2. Obiect în formă de cerc, cu diverse întrebuințări practice.
♦ (La plural ) Aparat de gimnastică constituit din două cercuri metalice atârnate fiecare de câte o frânghie, la o anumită distanță de pământ, și la care gimnastul execută, ținându-se cu mâinile de ele, exerciții impuse sau liber alese; p ...