eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă A i se lipi cuiva coastele de foame sau a i se lipi coastele de pântece ori a avea coastele lipite (popular şi familiar) ?

Care e înțelesul expresiei A i se lipi cuiva coastele de foame sau a i se lipi coastele de pântece ori a avea coastele lipite (popular şi familiar) ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "A i se lipi cuiva coastele de foame sau a i se lipi coastele de pântece ori a avea coastele lipite (popular şi familiar) ":
A fi foarte flămând

Expresia în context:
Simțea că i se lipesc coastele de foame, dar copilul nu îndrăznea să ceară de mâncare.Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare


Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Cu lacrimile false ce-ntruna s-au tot scurs,
S-au poticnit in coasta si se tot duc de-a dura
Tarate de ridicol in repedele-i curs!"
Destul poezie de Alexandru Macedonski

" In felurite lasaturi
Se vad pe coasta revarsate...
Colo — Gheval si Garizim*,"
Rugaciune pentru pahar poezie de Alexei Mateevici
Definiție din
Dicționarul limbii romîne literare contemporane
COÁSTĂ, coaste, substantiv feminin

1. Fiecare dintre oasele înguste, în formă de arc, care sînt fixate în spate de coloana vertebrală, iar în față merg pînă la osul pieptului, alcătuind toracele animalelor vertebrate. Coastele, deși sînt oase lungi, n-au canal medular. ▭ Prin blană-i numeri [ursului] coaste slabe. BENIUC, vezi 34. Avea dureri nesuferite în arcurile coastelor și arsuri pe șira spinării. VLAHUȚĂ, O. A. 122.
       • Expresia: Slab, de-i poți număra coastele = foarte slab, slab de tot, uscat ...