eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă A  pune  în  lucrare ?

Care e A  pune  în  lucrare ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "A  pune  în  lucrare ":
  A  începe  efectuarea, executarea, a pune în practică

Expresia în context:
Căta deci vreme cu prilej să-și puie în lucrare cugetul său. (P. ISPIRESCU)Legiuiri înțelepte și prevăzătoare, pe care le și pune în lucrare o sistemă de administrațiune regulată ca ceasornicul. (AL. ODOBESCU)Poate ar fi mai întârziat a-și pune în lucrare planul. (C. NEGRUZZI)Ca fanariot născut în ulițele cele strâmte ale Fanarului, unde se urzesc și se pun în lucrare cele mai întunecoase intrigi ce au ruinat Imperiul greco-roman, el moștenise din naștere un mare talent de intrigă și de lingușire; (citat din scriitorul: Nicolae Filimon)
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare
Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Printre fum de lacrimi poate s-o privesti!
Iata diamanturi! Vinde-le si-urmeaza Nobila lucrare ce te inimeaza. Caci aceste scule nu le pot purta Cand femei pe fata lacrimi vor pastra." Zice si arata un paner de aur Unde inchisese gingasul tezaur. Ea il da. Si fata ca un frag cocand, Rumena surade, dragalas si bland. Un batran se scoala si-asfel le vorbeste: — "Inima strabuna inca vietuieste. Tara care naste astfel de femei, Merita si viata si marirea ei. Caci sa stiti cu totii ca un neam se face Mare sau se pierde cum femeii place. Si acum voi zice: Doamne! pot sa mor, Caci vazura ochii-mi mantuirea lor!"
"
Doamna lui neagu poezie de Dimitrie Bolintineanu

" Ca un simplu atac in arena,
O lucrare nespus de lung de absurda.

Stralucitoare poteci de rusine,
De lumina, peste creste-am trecut:

Te iubesc, nu uita o secunda,"
Sau poate poezie de George Constantin

Definiție din
Dicționarul limbii romîne literare contemporane
LUCRÁRE, lucrări, substantiv feminin

I. Acțiunea de a lucra.

1. (Învechit) Muncă, activitate, sforțare pentru a realiza ceva. Am căutat și voi căuta a trage pe Magheru în sfera noastră de lucrare. GHICA, A. 425. Republica este un stat în care oamenii adunați îngrijăsc singuri de soarta lor fără a-și pune stăpîni pe cap, avînd în lucrarea lor drept regulă dreptatea și drept țintă frăția. BĂLCESCU, O. I 350. Pămîntul da de la sine, fără muncă și lucrare Tuturor deopotrivă și adăpost și mîncare ...