eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă A răspunde monosilabic sau cu monosilabe ?

Care e A răspunde monosilabic sau cu monosilabe ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "A răspunde monosilabic sau cu monosilabe ":
A răspunde foarte laconic

Expresia în context:
I-a zâmbit, a răspuns monosilabic de câteva ori, a plătit consumația și a plecat. (MIHNEA RUDOIU)La început mi-a răspuns monosilabic, dar treptat a devenit mai prietenos. (ADINA DABIJA)
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare


Ce inseamna expresia      ă in literatură

" A lacrimii noastre in spasmele facerii, Sa ne daruiasca namila Secolului douazeci si unu! Cum o fi el,
Scos din cristelnita civilizatiei nucleare? Silueta bipeda a saltului declansat de gorila, Sub carapacea de plumb, cu soarele cat o lumanare, Si durerea dilatata, cat gura monstrului, in pupile?! ... Pasarile s-au zburatait cu toatele In cerul lor pe vecie, Iarba e scoasa la licitatie contravaloare, inca din pruncie i se intreaba fetia Lacrimii din ochiul fecioarei. Ovalul fetei noastre e ajustat liniei Timpului, care-si face cale intoarsa Catre senzatia de-o clipa a nevertebratelor, Aflate la stadiul lor de semiumbra si cearcan. Sira spinarii ne salta pe rulmenti biochimici, Si un tipat monosilabic Celula materiei noastre de simt o desparte.
Ramane in spatiu o singura ieroglifa: om-amintire, Carcasa ei carbonizata, dominand imperii de spaima, Sufletul inca e vanat cu arcanul, mare cat un ZERO. Legiunile de neutroni vor despuia-o de simbolul pasarii, mama, Solicitand drept miscare caderea!"
Suita-grotesc impotriva armei cu neutroni poezie de Anatol Codru

" trei zile pluti-vor dormind, sa nu cada.
Fulger monosilabic i-arata in noapte
sus peste mari biruind in balada.

aI938i"
Destin poezie de Lucian Blaga

Definiție din
Dicționarul limbii romîne literare contemporane
MONOSILÁBIC, -Ă, monosilabici, -e, adjectiv Care are o singură silabă, format din monosilabe. Cuvînt monosilabic. Limbă monosilabică. ▭ În limbile monosilabice, cuvintele nu pot avea familie. GRAUR, forme L. 154. ...