eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă A scăpa hățurile din mână ?

Care e A scăpa hățurile din mână ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "A scăpa hățurile din mână ":
A pierde conducerea

Expresia în context:
Pentru a nu scăpa hățurile din mână, nu este suficient să ceri demisia din conducerea Bundesbank a lui Thilo Sarrazin […] (DANIEL DAIANU)Cred că și în alegerile de la noi, populația a votat masiv împotriva haosului și debandadei economice create de guvernele care au pierdut hățurile din mână, lăsând prețurile să crească la voia lor. (SILVIU BRUCAN)A scăpat hățurile din mână și o dă de gard. Cred că-i primul politician care invită presa și fuge după câteva minute de la propria conferință. (http://fermapolitica.ro/)
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare
Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Ci-n zori, cu floarea drumului in piept, Se lumineaza-n camp ca intr-o carte, Purtand sub inima samanta lor de plai, Care ii tine demni si in nemoarte.
Iar sub boltirea cerului pe sat, Cat stelele de mari pe departare, Pruncii duc dealul tarii pana hat De funie, pascandu-l langa soare.
"
Sub boltirea cerului poezie de Anatol Codru

" Si viata-n coparseu ti-o-ncarca
Si-o varsa hat colo pe deal...
"
Dare absurd poezie de Anatol Codru
Definiție din
Dicționarul limbii romîne literare contemporane
HĂT adverb (Mai ales în Moldova, Transilvania de nord; însoțește adjective, adverbe și locuțiuni adverbiale, mai ales cu sens local sau temporal, dîndu-le valoare de superlativ) De tot, mult, tare. Un pîlc de bordeie aici, altul hăt, departe. STANCU, despre 20. Cîntă privighetorile în lunci pînă hăt-departe, la Dunăre. SADOVEANU, P. M. 43. Și mănîncă fata la plăcinte, și mănîncă hăt bine. CREANGĂ, P. 290.
       • (Uneori se omite adjectivul sau adverbul, cînd sensul acestora reiese din determinarea care urmează) Limba, hăt, cît un cot ...