eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă A se felicita pentru sau că ?

Care e A se felicita pentru sau că ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "A se felicita pentru sau că ":
A fi mulțumit în urma estimării efectelor unei acțiuni întreprinse, a unei atitudini luate etc

Expresia în context:
M-am felicitat că eram în stare să fac până și din spălatul ciorapilor un gest cultural. (citat din Daniel Banulescu)M-am felicitat pentru întrebare; când ai un musafir, îl întrebi de cafea, de sănătate, de rude [] (citat din Stelian Tanase)
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare


Ce inseamna expresia      ă in literatură

"
Lasam la o parte introducerea articolului, unde Romanul se felicita ca, gratie guvernului rosu tara este acum sosita intr'o stare politica, pe care nici cei mai geniali si mai indrazneti eroi ai trecutului n'ar fi cutezat s'o viseze; ceea ce este important sa relevam sunt parerile acelei foi in privinta cestiunii art. 7 mai ales fata cu partidul conservator.
"
Guvernul si modificarea art. 7 poezie de Ion Luca Caragiale
Definiție din
Dicționarul limbii romîne literare contemporane
FELICITÁ, felícit, verb

I. tranzitiv A adresa cuiva cuvinte de laudă pentru un succes obținut, pentru o realizare însemnată etc.; a exprima urări de fericire, de izbîndă pentru viitor cu prilejul unui eveniment important, al unei aniversări etc. lartă-mă că, dintre toți prietenii cari m-au felicitat de ziua mea, pe dumneata te-am lăsat să-ți răspund la urmă. CARAGIALE, O. VII 298. Arhiepiscopul de Novgorod, unul din oamenii cei mai luminați a Rusiei pe atunce, felicită pre autorul anonim prin versuri ...