eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă Fără întârziere ?

Care e Fără întârziere ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "Fără întârziere ":
Imediat, numaidecât, fără zăbavă

Expresia în context:
Se va așterne fără întârziere la lucru. (citat din scriitorul: Cezar Petrescu)Trebuia fără întârziere, pentru liniștea sa, să-și vază băiatul. (I. L. CARAGIALE)
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare
Ce inseamna expresia      ă in literatură

"Pentru noi doi un loc se naste prin anotimpuri tot mai rar.
De pretutindenea sufland un vant ne inteteste-o clipa nimbul, ce-l dobandiram cu intarziere ca sa ni-l pierdem prea curand.
"
intalniri poezie de Lucian Blaga

"
Iata, ii zice d. Aurel Popovici, partidul se reinchiaga iarasi; nu mai este niciun cuvant de disensiune. Batranii, cu Ratiu in frunte, declara in manifestul lor ca sunt pentru mentinerea absoluta a programului, pe baza caruia mergem cu totii. Trebue numaidecat sa hotarim ce e de facut. Orice intarziere din partea noastra ar fi pagubitoare cauzei nationale. Sa ne decidem odata la lucru. Pana cand sa mai stam asa ? Ce facem noi aici ? Care e rolul nostru al tinerilor, cand batranii pornesc la lupta asa de hotariti.
"
Culisele chestiunii nationale poezie de Ion Luca Caragiale
Definiție din
Dicționar enciclopedic
ÎNTÂRZIÉRE (< întârzia) substantiv feminin

1. Acțiunea de a întârzia și rezultatul ei; neîndeplinire la timp a unei acțiuni; prin extensie timpul care trece între momentul în care ar trebui să se producă și momentul în care el se produce de fapt.
       • Î. de aprindere = decalaj în timp sau în grade de rotație a arborelui cotit, între momentul scânteii electrice (la motoarele cu aprindere prin scânteie) sau începutul injecției (la motoarele Diesel) și momentul aprinderii amestecului de carburant ...