eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă Mai mare daraua decât ocaua sau a nu face daraua cât ocaua ?

Care e Mai mare daraua decât ocaua sau a nu face daraua cât ocaua ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "Mai mare daraua decât ocaua sau a nu face daraua cât ocaua ":
Prea multă osteneală pentru obținerea unui lucru neînsemnat

Expresia în context:
Închiderea judecătoriei din motive de rentabilizare ar reprezenta așadar o măsură prin care daraua ar fi mai mare decât ocaua. „Nu s-ar face niciun fel de economie, căci sediul în care funcționează instanța de judecată aparține chiar judecătoriei și nu trebuie plătită chirie ”, arată Dorel Covaci. (http ://www.renasterea.ro/)
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare
Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Decat Doi, ca-ar fi trei, fara unu si-atat!
Doua ierbi, doua maini, sa-l cuprinda de gat Si sa-i puna-ndoit si sa-i deie cu sot Doua vieti ca-ar avea, dara una cu roti, Si sa-l duca-ncotro i-ar fi ochii ca vad Numaratul incet, de la doi indarat, Sa nu fie mai mult, ca ne-ar pare putin Calul nostru suprem, Doiul nostru. Amin.
Vesnicia incepu a se micsora treptat"
Rugaciune pentru bugetul familiei poezie de Anatol Codru

"
Mai cu rest, mai fara rest, Cu-acest text fara subtext, Doamna, vin sa te contest, Sa n-admit ce ti-ai admis Cu permis fara permis, In cuprinsul necuprins Chipul tau in Paradis. Cu ce drept, cu fara drept, Ai facut ca sa accept Dreptul tau, ca n-as fi drept, Ca ar fi, ca nu mi-ai fi Floarea scrierii dintai, Cartea mea de capatai, Sa nu stiu c-ai fi ca esti, Vestea buna altor vesti Cu de dor sa ma topesti. Parca nu ti-ai mai afla Inima, ca-ar fi a mea, Batand chiar in stanga ta. Parca n-ai mai sti ca poti Printre-ndragostitii toti Soarta sa mi-o joci la sorti. Parca da, si parca nu, Parca esti, si nu esti tu, Pleaca, dara nu te du. Parca nu, si parca da, Intre viata mea si-a ta, Du-te, dara nu pleca.
Toate-mi sunt ca un blestem. Peste vremi din alte vremi, Te alung si mi te chem, Te alung si mi te chem..."
Intre viata ta si-a mea poezie de Anatol Codru
Definiție din
Dicționarul limbii romîne literare contemporane
DARÁ substantiv feminin Greutatea ambalajului unei mărfi, a unui recipient sau a unui vehicul în care se păstrează sau se transportă o marfă (și care urmează să fie scăzută din greutatea totală pentru a obține greutatea mărfii); tara. Mai mare daraua decît ocaua sau nu face daraua cît ocaua (= prea multă osteneală pentru dobîndirea unui folos neînsemnat).
       • Expresia: A lua daraua = a cîntări ambalajul, recipientul sau vehiculul în care se păstrează sau se transportă o marfă. ...