eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă corespondent2, -ă, corespondenți, -te, adjectiv în expresie unghiuri corespondente?

Care e corespondent2, -ă, corespondenți, -te, adjectiv în expresie unghiuri corespondente?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "corespondent2, -ă, corespondenți, -te, adjectiv în expresie unghiuri corespondente":
fiecare dintre cele patru perechi de unghiuri nealăturate între ele, formate de aceeași parte a unei secante care taie două drepte, unul din unghiuri fiind în interiorul dreptelor și altul în afara lor
Ce inseamna expresia      ă in literatură

"
De alta parte un corespondent al nostru ne scrie, ca la un ziafet ce marele duce Nicolae a dat ofiterilor la pornirea lor din Chisinau, comandirul-duce le-a tinut un discurs scurt dar coprinzator, in urmatoarele cuvinte:
"
Resbelul poezie de Ion Luca Caragiale
Definiție din
Micul dicționar academic, ediția a II-a
corespondént, ă [Atestat: STAMATI, despre / Plural: nți, e / Etimologie: franceza correspondant] 1 substantiv masculin și feminin Persoană care colaborează la un ziar sau la o publicație periodică, trimițând spre publicare informații din locul unde se află. 2 substantiv masculin și feminin Persoană care, în lipsa părinților unui elev, are răspunderea acestuia față de autoritățile școlare. 3 substantiv masculin și feminin (Rar) Persoană cu care cineva este în corespondență (4). 4 substantiv masculin și feminin (Înv) Funcționar la o bancă însărcinat cu ținerea corespondenței (5). 5 substantiv masculin și feminin Negustor care este în legătură cu alt negustor. 6 a Corespunzător. 7 a (Îs) Membru Membru al unei academii, instituții științifice etc., având aceleași obligații și drepturi ca și un membru activ, cu excepția dreptului de a vota. 8 a (Gmț; îs) Unghiuri e Fiecare din unghiurile formate de o secantă și două drepte paralele. 9 a (Corn; îs) Cont Cont pentru instituțiile de credit cu care lucrează o bancă.