eSursa - Dictionar de sinonimeDiminutiv caracter

Care sunt diminutivele pentru caracter?

Vezi mai jos caracter”?
Cuvinte cu inţeles micşorat caracter”!
CONSULTĂ DEX SINONIME
Diminutive pentru caracter
Diminutive CARACTER:
caracteraș, caracterel, caracteruleț,Sursa diminutivelor: diverse dicţionareIn limba română diminutivele se formează de la substantive, adjective și, foarte rar de la adverbe și pronume.
Diminutivele se formează în general prin derivare în general cu sufixe
(– el, –uță, –uț, -uș, -uc, -ior, -aș, –ică, -iță, -ușă, –ioară)
Scopul unui diminutiv este in general sa exprime micirea sau micșorarea sau atenuarea.
Definiție din
Micul dicționar academic, ediția a II-a
caractér sn [Atestat: ȘINCAI, HR. 24/11 / V: (înv) tir, antel, ha, haractir(u) / A: (înv) rac / Plural: e, (înv) uri / Etimologie: franceza caractère, lat character] 1 Semn săpat (în piatră, în metal) sau scris. 2 (Tip) Mică prismă de metal (aliaj de plumb, cositor și antimoniu) având la unul dintre capete, în relief, figura unei litere, a unei cifre sau a unui semn de punctuație, servind pentru tipar. 3 (Tip) Caracteristică a unui ansamblu de litere, cifre, accente și semne de tipar din aceeași familie și din același corp. 4-6 Titlu (însărcinare, misiune) care dă demnitate sau calitate de... 7 Ansamblul însușirilor fundamentale psiho-morale ale unei persoane, care se manifestă în modul de comportare, în ideile și în acțiunile sale. 8 Personalitate morală fermă. 9 Însușire morală care se manifestă prin perseverență, voință fermă și corectitudine. 10 Individualitate care prezintă trăsături psihice complexe, zugrăvită într-o operă literară. 11 (Îs) Comedie de Comedie în care intriga ia naștere din conflictul dintre caracterele contradictorii ale personajelor. 12 (Îs) Dans de Formă prelucrată pentru scenă a dansurilor populare. 13 Trăsătură distinctivă care constituie specificul unui lucru, al unui fenomen etc. 14 (Blg) Particularitate a unui organism.

Alte cuvinte la care se pot forma diminutive


Eşti tare la limba română?

Ce înseamnă expresia: Familial a nu fi nici o brânză de cineva?

Apasă click pe răspunsul corect.
corectgreşit
țesut adipos
despre oameni foarte sărac, care nu are nici ce mânca; muritor de foame
a nu fi bun de nimic
sistem după care se înlocuiesc literele și cifrele reale cu altele convenționale pentru ca textul să nu fie înțeles de alte persoane
VEZI RĂSPUNSUL CORECT

Știi care e înțelesul următoarelor expresii?


dex-app