eSursa - Dictionar de sinonimeCe înseamnă A căuta chichițe sau mai rar a întoarce chichițe și dulapuri (popular şi familiar) ?

Care e A căuta chichițe sau mai rar a întoarce chichițe și dulapuri (popular şi familiar) ?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "A căuta chichițe sau mai rar a întoarce chichițe și dulapuri (popular şi familiar) ":
A se strădui cu orice preț să găsească greșeli, defecte

Expresia în context:
După ce a tras de timp cât a putut, căutând chichițe de tot felul în documente, dupã ce a trimis zeci de polițiști pentru a ancheta pe aceia care au semnat tabelele cu semnături pentru demiterea primarului […] prefectul a decis […] (http://www.vremeanoua.ro/)
Ce inseamna expresia      Alte expresii înrudite sau asemănătoare


Ce inseamna expresia      ă in literatură

"Acesta intoarse pe evreu cu fata spre usa deschisa si-l cinnui usor de spate intr-acolo.
Pe citeva trepte scirtiietoare se cobori intr-o firida sub nivelul cancelariei: o chichita cit sa se miste un om in ea, celula.
Itic pricepu, in sfirsit; intra de buna voie si pieri in bezna. "
Sacul cu cartofi poezie de Vasile Voiculescu
Definiție din
Micul dicționar academic, ediția a II-a
chichíță substantiv feminin [Atestat: BIBLIA (1688), 323 / V: iți / Plural: țe / Etimologie: chichie3 + -iță] 1 (înv) Ladă, cutie de lemn pentru păstrarea banilor sau a obiectelor de valoare Si: cutioară, cutiuță. 2 (Spc) Lădiță de sub capra unei trăsuri. 3 Lada luntrei. 4 Sertarul mesei. 5 Vas în care se duc bucatele la câmp. 6 Raclă. 7 Despărțitură mică (de obicei cu capac), în formă de cutie, în partea de sus a unei lăzi, în care se păstrează mărunțișuri sau obiecte de valoare. 8 (Fig; lpl) Taină ...